Bc. Stefanie Preislerová

Master's thesis

Vliv skladování na obsah vitaminu C v doplňcích stravy

Effect of storage on vitamin C content in dietary supplements
Abstract:
Diplomová práce se zabývá sledováním změn v obsahu vitaminu C vlivem skladování v doplňcích stravy. Změny byly sledovány u dvou druhů šumivých tablet, a to s rozdílným obsahem vitaminu C (40 mg a 500 mg). Každý druh byl balen do tub odlišným uzávěrem – s molekulárním sítem, se silikagelem a pouze samotný uzávěr. Analýza byla provedena ihned po výrobě a následně po 3 měsících. Obsah vitaminu C byl stanoven …more
Abstract:
This diploma thesis deals with monitoring changes in vitamin C content in food supplements due to storage conditions. Changes were observed for two types of effervescent tablets with different vitamin C content (40 mg and 500 mg). Each type was packed into a tablet tub with different caps - molecular sieve, silica gel, and only the cap itself. The analysis was carried out immediately after the production …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 26. 4. 2018

Thesis defence

  • Supervisor: prof. Ing. Alžbeta Jarošová, Ph.D.
  • Reader: Jaroslav Palásek, externi

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendel University in Brno

Faculty of AgriSciences

Master programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Quality and Safety