Vliv skladování na obsah vitaminu C v doplňcích stravy – Bc. Stefanie Preislerová
Bc. Stefanie Preislerová
Master's thesis
Vliv skladování na obsah vitaminu C v doplňcích stravy
Effect of storage on vitamin C content in dietary supplements
Abstract:
Diplomová práce se zabývá sledováním změn v obsahu vitaminu C vlivem skladování v doplňcích stravy. Změny byly sledovány u dvou druhů šumivých tablet, a to s rozdílným obsahem vitaminu C (40 mg a 500 mg). Každý druh byl balen do tub odlišným uzávěrem – s molekulárním sítem, se silikagelem a pouze samotný uzávěr. Analýza byla provedena ihned po výrobě a následně po 3 měsících. Obsah vitaminu C byl stanoven …moreAbstract:
This diploma thesis deals with monitoring changes in vitamin C content in food supplements due to storage conditions. Changes were observed for two types of effervescent tablets with different vitamin C content (40 mg and 500 mg). Each type was packed into a tablet tub with different caps - molecular sieve, silica gel, and only the cap itself. The analysis was carried out immediately after the production …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 26. 4. 2018
Thesis defence
- Supervisor: prof. Ing. Alžbeta Jarošová, Ph.D.
- Reader: Jaroslav Palásek, externi
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Quality and Safety
Theses on a related topic
-
Používají dospělí sportovci doplňky stravy účelně?
Jan Konvička -
Doplňky stravy u dětí
Tereza Lokajová -
Doplňky stravy během pandemie corona -19
Kateřina Váchová -
Zdravotní tvrzení v reklamě na doplňky stravy
Jirglová Jirglová -
Problematika jódu z pohledu doplňků stravy s obsahem jódu
Petra Marková -
Stanovení vitaminu C v doplňcích stravy
Oleksandra Ovchynnikova -
Prosodická analýza textu (1C, 2C, 3C, 4C, 5C, 6C, 7C, 8C)
Karolína VOLOŠINOVÁ -
Komparace a vyhodnocení chování tržních subjektů na trzích B2B, B2C, C2B a C2C
Štěpánka Bořková