Bc. Lenka PERNICKÁ

Master's thesis

Aplikace stres-testu v analýze textury u sýrů eidamského typu

Application of Stress-Test in Texture Analysis of Edam-Type Cheese
Abstract:
Teoretická část práce je zaměřená na technologii výroby sýrů holandského typu a charakterizaci způsobů hodnocení textury potravin se zaměřením na polotuhé matrice. Praktická část se zabývá sledováním vývoje texturních vlastností u sýrů eidamského typu v průběhu zrání s využitím kompresních testů. Dále studiem vlivu použití dvou sond (des-kové a kulovité) na hodnocení texturních vlastnosti sýrů. Bylo …more
Abstract:
The theoretical part is focused on the technology of Dutch-type cheese production and characterization of food texture evaluation methods with a focus on semi-solid matrix. The practical section on monitoring development of the textural properties of Edam-type cheese during ripening using compression tests. Further study of the impact of the use of two probes (plate and spherical) in the evaluation …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 13. 9. 2012
Accessible from:: 13. 9. 2012

Thesis defence

  • Supervisor: doc. Ing. František Buňka, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

PERNICKÁ, Lenka. Aplikace stres-testu v analýze textury u sýrů eidamského typu. Kroměříž, 2012. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 13.9.2012

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • Soubory jsou od 13. 9. 2012 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe