Aplikace stres-testu v analýze textury u sýrů eidamského typu – Bc. Lenka PERNICKÁ
Bc. Lenka PERNICKÁ
Diplomová práce
Aplikace stres-testu v analýze textury u sýrů eidamského typu
Application of Stress-Test in Texture Analysis of Edam-Type Cheese
Anotace:
Teoretická část práce je zaměřená na technologii výroby sýrů holandského typu a charakterizaci způsobů hodnocení textury potravin se zaměřením na polotuhé matrice. Praktická část se zabývá sledováním vývoje texturních vlastností u sýrů eidamského typu v průběhu zrání s využitím kompresních testů. Dále studiem vlivu použití dvou sond (des-kové a kulovité) na hodnocení texturních vlastnosti sýrů. Bylo …víceAbstract:
The theoretical part is focused on the technology of Dutch-type cheese production and characterization of food texture evaluation methods with a focus on semi-solid matrix. The practical section on monitoring development of the textural properties of Edam-type cheese during ripening using compression tests. Further study of the impact of the use of two probes (plate and spherical) in the evaluation …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 13. 9. 2012
Zveřejnit od: 13. 9. 2012
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
PERNICKÁ, Lenka. Aplikace stres-testu v analýze textury u sýrů eidamského typu. Kroměříž, 2012. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 13.9.2012
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 13. 9. 2012 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Práce na příbuzné téma
-
Vliv zrání na mechanické vlastnosti sýrů eidamského typu
Romana Zderčíková -
Profil těkavých látek sýrů eidamského typu
Marek Balej -
Charakterizace a průběh zrání sýrů eidamského typu
Andrea Dostálková -
Profil mastných kyselin sýrů eidamského typu
Lucie Babištová -
Změna proteinového profilu přírodních sýrů eidamského typu v průběhu zrání za různých teplotních podmínek
Renata MICHÁLKOVÁ -
Distribuce obsahu volných aminokyselin a biogenních aminů v přírodním sýru eidamského typu
Radka FLASAROVÁ -
Vliv akcelerace zracího procesu na vybrané skupiny mikroorganismů v přírodním sýru eidamského typu
Petra VÁLKOVÁ -
Mechanické vlastnosti sýrů eidamského typu
Ivana NEHODOVÁ