Aplikace stres-testu v analýze textury u sýrů eidamského typu – Bc. Lenka PERNICKÁ
Bc. Lenka PERNICKÁ
Master's thesis
Aplikace stres-testu v analýze textury u sýrů eidamského typu
Application of Stress-Test in Texture Analysis of Edam-Type Cheese
Abstract:
Teoretická část práce je zaměřená na technologii výroby sýrů holandského typu a charakterizaci způsobů hodnocení textury potravin se zaměřením na polotuhé matrice. Praktická část se zabývá sledováním vývoje texturních vlastností u sýrů eidamského typu v průběhu zrání s využitím kompresních testů. Dále studiem vlivu použití dvou sond (des-kové a kulovité) na hodnocení texturních vlastnosti sýrů. Bylo …moreAbstract:
The theoretical part is focused on the technology of Dutch-type cheese production and characterization of food texture evaluation methods with a focus on semi-solid matrix. The practical section on monitoring development of the textural properties of Edam-type cheese during ripening using compression tests. Further study of the impact of the use of two probes (plate and spherical) in the evaluation …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 13. 9. 2012
Accessible from:: 13. 9. 2012
Thesis defence
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
PERNICKÁ, Lenka. Aplikace stres-testu v analýze textury u sýrů eidamského typu. Kroměříž, 2012. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 13.9.2012
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 13. 9. 2012 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Technology, Hygiene and Economics of Food Production
Theses on a related topic
-
Vliv zrání na mechanické vlastnosti sýrů eidamského typu
Romana Zderčíková -
Profil těkavých látek sýrů eidamského typu
Marek Balej -
Profil mastných kyselin sýrů eidamského typu
Lucie Babištová -
Charakterizace a průběh zrání sýrů eidamského typu
Andrea Dostálková -
Změna proteinového profilu přírodních sýrů eidamského typu v průběhu zrání za různých teplotních podmínek
Renata MICHÁLKOVÁ -
Distribuce obsahu volných aminokyselin a biogenních aminů v přírodním sýru eidamského typu
Radka FLASAROVÁ -
Vliv akcelerace zracího procesu na vybrané skupiny mikroorganismů v přírodním sýru eidamského typu
Petra VÁLKOVÁ -
Mechanické vlastnosti sýrů eidamského typu
Ivana NEHODOVÁ