Mikroorganismy v hmyzích produktech určených pro potravinářské účely – Bc. Marek Hauk
Bc. Marek Hauk
Diplomová práce
Mikroorganismy v hmyzích produktech určených pro potravinářské účely
Microorganisms in insect products intended for food purposes
Anotace:
Současný světový vývoj v souvislosti s populačním růstem a změnou klimatu vede k potřebě hledat alternativní zdroje potravy a kvalitních bílkovin, ale i dalších živin. Jedlý hmyz splňuje nejen požadavky nutriční, neboť obsahuje kvalitní bílkoviny, nenasycené mastné kyseliny, vitaminy a minerální látky či vlákninu. Je také šetrnější z hlediska ekologického vzhledem nízké náročnosti na půdu a vysoké …víceAbstract:
Current world development in connection with population growth and climate change leads to the need to look for alternative sources of food and quality proteins, as well as other nutrients. Edible insects not only meet nutritional requirements, as they contain high-quality proteins, unsaturated fatty acids, vitamins and minerals or fibre. They are also more environmentally friendly due to its low demands …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 4. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 16. 5. 2023
- Vedoucí: Ing. Roman Švejstil
- Oponent: Igor Šplíchal, externi
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
HAUK, Marek. \textit{Mikroorganismy v hmyzích produktech určených pro potravinářské účely}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2023. Dostupné z: https://theses.cz/id/zhjga3/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program:
Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Kofein a výživa člověka
Daniela Dreslerová -
Edible insect as a sustainable diet in Sub-Saharan Africa: Case of Mopane worms (Imbrasia belina) in Zimbabwe
Belinda Moyo -
Insect as human food and the consumers health risk
Temwani Kaoma -
Consumers' attitudes towards insect consumption in Cambodia
Techhong Lim -
Insect as an alternative source of animal protein in Southeast Asia
Petra Svobodová -
Jedlý hmyz z hlediska bezpečnosti potravin a výživy v rozvojových zemích
Pavel Pucholt -
Příprava a charakterizace lektinů z bakterie Photorhabdus luminescens
Lukáš Gajdoš -
Usutu virus, emergentní patogen přenášený komáry
Radek Pečta
Název
Vložil
Vloženo
Práva