Vliv postmortálních změn u masa býků českého strakatého skotu na parametry kvality masa – Bc. Kristýna Najmanová
Bc. Kristýna Najmanová
Diplomová práce
Vliv postmortálních změn u masa býků českého strakatého skotu na parametry kvality masa
Effect of postmortal changes in meat from Fleckvieh fattening bulls on meat quality
Anotace:
Maso je základním produktem živočišné výroby a má zásadní význam v našem stravování. Je zdrojem mnoha důležitých a plnohodnotných látek pro náš organismus. U jeho konzumace byl v poslední době zaznamenán pokles spotřeby, a tak se stále více řeší jeho kvalita. V této souvislosti je žádoucí, abychom se snažili zhodnotit vlivy určitých faktorů na kvalitu masa a jeho složení. Snažíme se o to, aby složení …víceAbstract:
Meat is a basic product of animal production and is very important in our diet. It is the source of many important and valuable substances for our body. Consumption has recently in decline, so it’s important to increase and study the meat. In this context, it is desirable to try to evaluate the effects of certain factors which influences the quality of the meat. We try to ensure that the composition …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 11. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Daniel Bureš, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
NAJMANOVÁ, Kristýna. \textit{Vliv postmortálních změn u masa býků českého strakatého skotu na parametry kvality masa}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2019. Dostupné z: https://theses.cz/id/zi46up/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Výživa a potraviny / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Chemical composition and antimicrobial activity of essential oils and supercritical carbon dioxide extracts of Asian spices against food pathogens in liquid and vapor phase
Kateřina Vihanová -
Chemical Composition and Antimicrobial Effect of Thymus Vulgaris Essential Oil Against Bacterial Pathogens Causing Pneumonia in Vapour Phase
Nicole Robin -
Processing, chemical composition and uses of matcha tea - a review
Žaneta Tejmlová -
Chemical composition and in vitro antibacterial effects of vapours of essential oils from plants recommended by the European Medicines Agency against respiratory infections
Julien Antih -
Antimicrobial activity and chemical composition of essential oils and extracts from Indian medicinal plants
Aishwarya Chaure -
Chemical composition of various rice types
Inesa Musić -
Key processes of long-term bentonite-water interaction at 90°C: Mineralogical and chemical transformations
Pavla Filipská -
Chemical analysis of oregano (Origanum vulgare) essential oil
Nela Kotrčová
Název
Vložil
Vloženo
Práva