Vliv postmortálních změn u masa býků českého strakatého skotu na parametry kvality masa – Bc. Kristýna Najmanová
Bc. Kristýna Najmanová
Master's thesis
Vliv postmortálních změn u masa býků českého strakatého skotu na parametry kvality masa
Effect of postmortal changes in meat from Fleckvieh fattening bulls on meat quality
Abstract:
Maso je základním produktem živočišné výroby a má zásadní význam v našem stravování. Je zdrojem mnoha důležitých a plnohodnotných látek pro náš organismus. U jeho konzumace byl v poslední době zaznamenán pokles spotřeby, a tak se stále více řeší jeho kvalita. V této souvislosti je žádoucí, abychom se snažili zhodnotit vlivy určitých faktorů na kvalitu masa a jeho složení. Snažíme se o to, aby složení …moreAbstract:
Meat is a basic product of animal production and is very important in our diet. It is the source of many important and valuable substances for our body. Consumption has recently in decline, so it’s important to increase and study the meat. In this context, it is desirable to try to evaluate the effects of certain factors which influences the quality of the meat. We try to ensure that the composition …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 11. 4. 2019
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Daniel Bureš, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
NAJMANOVÁ, Kristýna. \textit{Vliv postmortálních změn u masa býků českého strakatého skotu na parametry kvality masa}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2019. Available from: https://theses.cz/id/zi46up/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / field:
Nutrition and Foodstuffs / Nutrition and Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Chemical composition and antimicrobial activity of essential oils and supercritical carbon dioxide extracts of Asian spices against food pathogens in liquid and vapor phase
Kateřina Vihanová -
Chemical Composition and Antimicrobial Effect of Thymus Vulgaris Essential Oil Against Bacterial Pathogens Causing Pneumonia in Vapour Phase
Nicole Robin -
Processing, chemical composition and uses of matcha tea - a review
Žaneta Tejmlová -
Antimicrobial activity and chemical composition of essential oils and extracts from Indian medicinal plants
Aishwarya Chaure -
Chemical composition and in vitro antibacterial effects of vapours of essential oils from plants recommended by the European Medicines Agency against respiratory infections
Julien Antih -
Chemical composition of various rice types
Inesa Musić -
Key processes of long-term bentonite-water interaction at 90°C: Mineralogical and chemical transformations
Pavla Filipská -
Chemical analysis of oregano (Origanum vulgare) essential oil
Nela Kotrčová
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights