Vliv předfermentační macerace u výroby červených vín – Tadeáš Teplý
Tadeáš Teplý
Bachelor's thesis
Vliv předfermentační macerace u výroby červených vín
Effect of pre-fermentation maceration in the production of red wines
Abstract:
Bakalářská práce „Vliv před-fermentační macerace u výroby červených vín“ se zaměřuje na analytické i senzorické změny při aplikaci této operace. Teoretická část se zabývá jednak kvalitou samotné vstupní suroviny a následnými způsoby macerace a vinifikace. V praktické části bakalářské práce je popsán prováděný experiment s aplikací před-fermentační macerace na odrůdách Pinot noir a Frankovka. V analytické …moreAbstract:
The bachelor's thesis "Effect of pre-fermentation maceration in the production of red wines" focuses on analytical and sensory changes when applying this operation. The theoretical part deals with the quality of the raw material itself and the subsequent methods of maceration and vinification. The practical part of the bachelor's thesis describes an experiment with the application of pre-fermentation …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 2. 5. 2023
Thesis defence
- Date of defence: 21. 6. 2023
- Supervisor: prof. Ing. Mojmír Baroň, Ph.D.
- Reader: Josef Licek, Ing.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureBachelor programme / specializace:
Horticulture engineering / Viticulture and Viniculture