Vliv předfermentační macerace u výroby červených vín – Tadeáš Teplý
Tadeáš Teplý
Bakalářská práce
Vliv předfermentační macerace u výroby červených vín
Effect of pre-fermentation maceration in the production of red wines
Anotace:
Bakalářská práce „Vliv před-fermentační macerace u výroby červených vín“ se zaměřuje na analytické i senzorické změny při aplikaci této operace. Teoretická část se zabývá jednak kvalitou samotné vstupní suroviny a následnými způsoby macerace a vinifikace. V praktické části bakalářské práce je popsán prováděný experiment s aplikací před-fermentační macerace na odrůdách Pinot noir a Frankovka. V analytické …víceAbstract:
The bachelor's thesis "Effect of pre-fermentation maceration in the production of red wines" focuses on analytical and sensory changes when applying this operation. The theoretical part deals with the quality of the raw material itself and the subsequent methods of maceration and vinification. The practical part of the bachelor's thesis describes an experiment with the application of pre-fermentation …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 5. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 21. 6. 2023
- Vedoucí: prof. Ing. Mojmír Baroň, Ph.D.
- Oponent: Josef Licek, Ing.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaBakalářský studijní program / specializace:
Zahradnické inženýrství / Vinohradnictví a vinařství