Výskyt akrylamidu v potravinách a možnosti jeho analýzy – Nikola Kopecká
Nikola Kopecká
Bakalářská práce
Výskyt akrylamidu v potravinách a možnosti jeho analýzy
Occurrence of Acrylamide in Food and the Possibilities of its Analysis
Anotace:
Tato bakalářská práce je zaměřena na sloučeninu akrylamid, jeho vliv na lidské zdraví a jsou popsány možné způsoby jeho analýzy. Nejprve je uvedena základní charakteristika, vlastnosti akrylamidu a jeho nejčastější výskyt v potravinách. V další části je popsán metabolismus akrylamidu a jeho vliv na zdraví zvířat a lidí a také potencionální rizika spojená s dlouhodobou expozicí. Dále je pozornost věnována …víceAbstract:
This bachelor thesis is focused on the compound acrylamide, its influence on human health and possible ways of its analysis are described. Firstly, the basic characteristics, properties of acrylamide and the most frequent occurrence in food are presented. The next part describes acrylamide metabolism and its influence on animal and human health as well as potential risks associated with long-term exposure …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 7. 2019
Zveřejnit od: 31. 12. 2999
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Blanka Švecová, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Kopecká, Nikola. Výskyt akrylamidu v potravinách a možnosti jeho analýzy. Pardubice, 2019. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniverzita Pardubice
Fakulta chemicko-technologickáBakalářský studijní program / obor:
Speciální chemicko-biologické obory / Klinická biologie a chemie
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.