Výskyt akrylamidu v potravinách a možnosti jeho analýzy – Nikola Kopecká
Nikola Kopecká
Bachelor's thesis
Výskyt akrylamidu v potravinách a možnosti jeho analýzy
Occurrence of Acrylamide in Food and the Possibilities of its Analysis
Anotácia:
Tato bakalářská práce je zaměřena na sloučeninu akrylamid, jeho vliv na lidské zdraví a jsou popsány možné způsoby jeho analýzy. Nejprve je uvedena základní charakteristika, vlastnosti akrylamidu a jeho nejčastější výskyt v potravinách. V další části je popsán metabolismus akrylamidu a jeho vliv na zdraví zvířat a lidí a také potencionální rizika spojená s dlouhodobou expozicí. Dále je pozornost věnována …viacAbstract:
This bachelor thesis is focused on the compound acrylamide, its influence on human health and possible ways of its analysis are described. Firstly, the basic characteristics, properties of acrylamide and the most frequent occurrence in food are presented. The next part describes acrylamide metabolism and its influence on animal and human health as well as potential risks associated with long-term exposure …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 7. 2019
Zverejniť od: 31. 12. 2999
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: Ing. Blanka Švecová, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Kopecká, Nikola. Výskyt akrylamidu v potravinách a možnosti jeho analýzy. Pardubice, 2019. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyBachelor programme / odbor:
Special Chemical and Biological Programmes / Clinical Biology and Chemistry
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.