Použití luminiscenční spektrofluorimetrie pro stanovení riboflavinu – Bc. Petr ILČÍK
Bc. Petr ILČÍK
Diplomová práce
Použití luminiscenční spektrofluorimetrie pro stanovení riboflavinu
Application of Luminiscence Spectrofluorimetry for Riboflavin Determination
Anotace:
Diplomová práce se zabývá problematikou stanovení riboflavinu v potravinách. Teoretická část je věnována charakteristice riboflavinu, jeho úlohám v metabolismu a výčtu hlavních zdrojů ve stravě. Přehledně jsou zmíněny metody používané pro stanovení riboflavinu v potravinách, podrobněji je popsána metoda luminiscenční fluorimetrie. Praktická část práce je zaměřena na stanovení riboflavinu v roztocích …víceAbstract:
Diploma thesis deals with the determination of Riboflavin in foods. The theoretical part is dedicated to the characteristics of the riboflavin, his roles in metabolism and the list of main sources in diet. Clearly referred to the methods used for the determination of Riboflavin in food, in detail are described a method of luminescent fluorometry. The practical part of the thesis is focused on the determination …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 14. 5. 2013
Zveřejnit od: 14. 5. 2013
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
ILČÍK, Petr. Použití luminiscenční spektrofluorimetrie pro stanovení riboflavinu. Zlín, 2013. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 14.5.2013
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 14. 5. 2013 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Práce na příbuzné téma
-
Analýza vitaminů B2 a B6 v potravinách
Lucie Králíčková -
Hodnocení obsahu vitaminu B2 v celozrnných výrobcích metodou HPLC/UV
Kateřina VÁCLAVÍKOVÁ -
Hodnocení obsahu vitaminu B2 v celozrnných výrobcích metodou HPLC/UV
Kateřina VÁCLAVÍKOVÁ