Bc. Petr ILČÍK

Master's thesis

Použití luminiscenční spektrofluorimetrie pro stanovení riboflavinu

Application of Luminiscence Spectrofluorimetry for Riboflavin Determination
Anotácia:
Diplomová práce se zabývá problematikou stanovení riboflavinu v potravinách. Teoretická část je věnována charakteristice riboflavinu, jeho úlohám v metabolismu a výčtu hlavních zdrojů ve stravě. Přehledně jsou zmíněny metody používané pro stanovení riboflavinu v potravinách, podrobněji je popsána metoda luminiscenční fluorimetrie. Praktická část práce je zaměřena na stanovení riboflavinu v roztocích …viac
Abstract:
Diploma thesis deals with the determination of Riboflavin in foods. The theoretical part is dedicated to the characteristics of the riboflavin, his roles in metabolism and the list of main sources in diet. Clearly referred to the methods used for the determination of Riboflavin in food, in detail are described a method of luminescent fluorometry. The practical part of the thesis is focused on the determination …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 14. 5. 2013
Zverejniť od: 14. 5. 2013

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedúci: Mgr. Martina Bučková, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

ILČÍK, Petr. Použití luminiscenční spektrofluorimetrie pro stanovení riboflavinu. Zlín, 2013. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 14.5.2013

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou od 14. 5. 2013 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Master programme / odbor:
Chemistry and Food Technologies / Technology, Hygiene and Economics of Food Production