Bc. Benjamín Franko

Master's thesis

Stanovení fluoru vysokorozlišovací molekulovou absorpční\nl{} spektrometrií s kontinuálním zdrojem záření (HR-CS-MAS)

Determination of fluorine by high resolution-continuum source-molecular absorption spectrometry (HR-CS-MAS)
Abstract:
Stanovenie F pomocou molekulárnej absorpcie monofluoridu gália (GaF) na rotačnej čiare 211.248 nm bolo optimalizované pomocou ContrAA 600 HR-CS-ETAAS. Spektrum elektrónovej excitácie GaF bolo získané v plynnej faze elektrotermického atomizátoru za vhodných experimentálnych podmienok po prídavku 100 g Ga na injekciu do grafitovej trubice ako molekulotvorného činidla s prídavkom zmesy chemického modifikátora …more
Abstract:
The determination of F using the molecular absorption of gallium monofluoride (GaF) at the 211.248 nm rotational line has been optimized using the ContrAA 600 HR-CS-ETAAS. The electron excitation spectrum of GaF was generated by adding 100 g Ga per injection into the graphite tube as a molecule-forming reagent with the addition of a mixed chemical modifier 1.5 g Rh + 30 g CA. In this way a maximum …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 6. 5. 2022
Accessible from:: 31. 12. 2999

Thesis defence

  • Supervisor: doc. Ing. Lenka Husáková, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Franko, Benjamín. Stanovení fluoru vysokorozlišovací molekulovou absorpční\nl{} spektrometrií s kontinuálním zdrojem záření (HR-CS-MAS). Pardubice, 2022. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Full text of thesis

Accessibility: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická

University of Pardubice

Faculty of Chemical Technology

Master programme / field:
Evaluation and Analysis of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs

Theses on a related topic

  • No theses on a related topic available.