Máslo vs. margarín: Co je zdravější varianta? – Michaela Antošová
Michaela Antošová
Bakalářská práce
Máslo vs. margarín: Co je zdravější varianta?
Butter vs. margarine: What is a healthier option?
Anotace:
V minulosti byla tukům přikládána vina za rozvoj či dokonce zapříčinění několika onemocnění. V této práci se proto srovnává složení nejčastěji konzumovaných tuků v podobě másla a margarínu a odhaluje se jejich vliv na lidský organismus. Rešerše se na začátku zabývá mastnými kyselinami jakož to hlavní složkou lipidů, přičemž důraz je kladen na omega-3 a omega-6 mastné kyseliny a transmastné kyseliny …víceAbstract:
Diets high in fats have long been held responsible for causing and exasperating a variety of human diseases. This thesis investigates the composition of the most commonly consumed fats in the form of butter and margarine and the effects of their consumption on the human body.The initial part of the thesis examines fatty acids as a major component of lipids, specifically omega-3 and omega-6 fatty acids …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 17. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Zuzana Hroncová, Ph.D.
- Oponent: Petra Hovorková, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
ANTOŠOVÁ, Michaela. \textit{Máslo vs. margarín: Co je zdravější varianta?}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2019. Dostupné z: https://theses.cz/id/zl97lo/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství, zahradnictví a rozvoj venkova / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Factors influencing cardiovascular system
Ksenia Budinskaya -
Vliv bezu černého, ženšenu pravého a zázvoru lékařského na diabetes mellitus, chřipku a kardiovaskulární onemocnění.
Josef Kovář -
Trans mastné kyseliny ve výživě člověka a jejich vliv na zdraví
Alena Tokareva -
Význam cis/trans-nenasycených mastných kyselin ve výživě člověka
Lucie Figallová -
Obsah trans-nenasycených mastných kyselin ve vybraných potravinářských výrobcích
Klára Nohynková -
Nasycené tuky a jejich vliv na zdraví člověka
Markéta Majerová -
Tuky ve výživě člověka
Lucie Jáchimová -
Chemické a technologické aspekty výroby methylesterů mastných kyselin z odpadních živočišných tuků a odpadních rostlinných olejů
Rudolf Pospíšil
Název
Vložil
Vloženo
Práva