Polyaminy v potravinách a jejich role v živých systémech – Klára Škrášková
Klára Škrášková
Bachelor's thesis
Polyaminy v potravinách a jejich role v živých systémech
Polyamines in Foodstuffs and Their Role in Live Systems
Abstract:
Cílem této práce je shrnout dosud zjištěné informace o přítomnosti polyaminů v potravinách a dále o jejich funkcích v různých typech organizmů (mikroorganizmů, rostlin a živočichů). První kapitola shrnuje základní informace o polyaminech a také o jejich množstvích v různých typech potravin. Ve druhé kapitole se pojednává o účincích polyaminů u mikroorganizmů se zaměřením na bakterie. Další kapitola …moreAbstract:
The aim of this thesis is to summarize the actually known information about the presence of polyamines in food and their function in various types of organisms (microorganisms, plants and animals). The first chapter summarizes essential informations about polyamines and their amounts in different types of foods. The second chapter deals wih the action of polyamines in microorganisms, focusing on bacteria …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 9. 5. 2018
Thesis defence
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
Škrášková, Klára. Polyaminy v potravinách a jejich role v živých systémech. Zlín, 2018. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Chemistry and Food Technologies
Theses on a related topic
-
Biogenní aminy v produktech minipivovarů
Michaela SYMONOVÁ -
Biogenní aminy v pivu, získané od konkrétního dodavatele.
Nikola BRÝDLOVÁ -
Vliv silážních aditiv a technologie sklizně na obsah biogenních aminů v silážích vojtěšky seté
Lucia Hodulíková -
Hodnocení profilu biogenních aminů při výrobě sladu
Filip Petroš