Polyaminy v potravinách a jejich role v živých systémech – Klára Škrášková
Klára Škrášková
Bakalářská práce
Polyaminy v potravinách a jejich role v živých systémech
Polyamines in Foodstuffs and Their Role in Live Systems
Anotace:
Cílem této práce je shrnout dosud zjištěné informace o přítomnosti polyaminů v potravinách a dále o jejich funkcích v různých typech organizmů (mikroorganizmů, rostlin a živočichů). První kapitola shrnuje základní informace o polyaminech a také o jejich množstvích v různých typech potravin. Ve druhé kapitole se pojednává o účincích polyaminů u mikroorganizmů se zaměřením na bakterie. Další kapitola …víceAbstract:
The aim of this thesis is to summarize the actually known information about the presence of polyamines in food and their function in various types of organisms (microorganisms, plants and animals). The first chapter summarizes essential informations about polyamines and their amounts in different types of foods. The second chapter deals wih the action of polyamines in microorganisms, focusing on bacteria …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 9. 5. 2018
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Škrášková, Klára. Polyaminy v potravinách a jejich role v živých systémech. Zlín, 2018. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Biogenní aminy v produktech minipivovarů
Michaela SYMONOVÁ -
Biogenní aminy v pivu, získané od konkrétního dodavatele.
Nikola BRÝDLOVÁ -
Vliv silážních aditiv a technologie sklizně na obsah biogenních aminů v silážích vojtěšky seté
Lucia Hodulíková -
Hodnocení profilu biogenních aminů při výrobě sladu
Filip Petroš