Bc. Gabriela KRATINOVÁ

Master's thesis

Stanovení vitamínů B v sýrech

Determination of vitamine B in cheeses
Abstract:
Diplomová práce byla zaměřena na stanovení vitamínů B-komplexu v mléčných výrobcích, převážně v sýrech. Teoretická část se věnuje popisu vitamínů B-komplexu, složením mléka a rozdělením sýrů. V praktické části byly stanoveny některé z vitamínů B-komplexu ve vy-braných druzích sýrů, např. Eidam, Ementál, Niva, Jadel a Bystřický tvaroh. Pro analýzu byla vybrána metoda HPLC s UV/VIS detekcí.
Abstract:
This thesis was focused on assesment vitamines B-complex in milk products, mainly in czech cheeses. The theoretic part applies to description vitamines B-complex, milk com-position and dividing cheeses. Some of the vitamines B- complex was measured in choice kinds cheeses, e.g. Eidam, Emental, Niva, Jadel and Bystricky curd. To analysis the method HPLC with UV/VIS detection was choice.
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 19. 5. 2009
Accessible from:: 19. 5. 2009
Identifier: 12823

Thesis defence

  • Date of defence: 3. 6. 2009

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

KRATINOVÁ, Gabriela. Stanovení vitamínů B v sýrech. Zlín, 2009. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 19. 05. 2009

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • Soubory jsou od 19. 5. 2009 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plný text práce je k dispozici v elektronické podobě.

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Master programme / field:
Chemistry and food technologies / Technology, hygiene and economics of food production

Theses on a related topic