Stanovení volných mastných kyselin v jogurtech v závislosti na skladování – Bc. Jan KNOTEK
Bc. Jan KNOTEK
Master's thesis
Stanovení volných mastných kyselin v jogurtech v závislosti na skladování
Determination of free fatty acids in yogurts depending on storage
Abstract:
Diplomová práce se zabývá stanovením obsahu volných mastných kyseliny v jogurtech v závislosti na skladování. V teoretické části je popsána výroba jogurtů a také jejich che-mické sloţení. Dále jsou popsány analytické metody pro stanovení volných mastných ky-selin. V praktické části byly vyrobeny vzorky jogurtů o různé sušině (10 %, 12 %, 14 % a 16 %). Tyto vzorky byly skladovány v chladírenské teplotě …moreAbstract:
This thesis deals with the determination of free fatty acids in yoghurt depending on sto-rage. The theoretical part describes the production of yoghurts and their chemical composi-tion. Then the analytical methods for determination of free fatty acids and are described. Yoghurt samples with different dry matter content (10 %, 12 %, 14 % and 16 %) were pre-pared in the practical part. These samples …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 20. 5. 2011
Identifier:
22652
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Markéta Šípalová
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
KNOTEK, Jan. \textit{Stanovení volných mastných kyselin v jogurtech v závislosti na skladování} Online. Master's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2011. Available from: https://theses.cz/id/zn49rn/. [cit. 2024-04-18].
The right form of listing the thesis as a source quoted
KNOTEK, Jan. Stanovení volných mastných kyselin v jogurtech v závislosti na skladování. Kroměříž, 2011. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 20. 05. 2011
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and food technologies / Technology, hygiene and economics of food production
Theses on a related topic
-
Bakterie mléčného kvašení v potravinářském průmyslu.
Michaela Jurčáková -
Bakterie mléčného kvašení a jejich podíl na kvalitě mléčných výrobků
Barbora Palkovská -
Inhibiční působení protektivních kultur na vybrané bakterie mléčného kvašení s dekarboxylázovou aktivitou
Ivana Zicháčková -
Studium vlastností bakterií mléčného kvašení izolovaných z domácích a divokých prasat pomocí fenotypových a genotypových metod
Hana Donociková -
Mléčné bakterie ve vinařství a studium jejich inhibice
Claudia Sapanelová -
Vliv biomasy jednobuněčných řas na životaschopnost probiotických bakterií a bakterií mléčného kvašení
Karolína Medová -
Bakterie mléčného kvašení: cesta z laboratoře k praktickému uplatnění
Ivana Pešková -
Studium probiotických bakterií mléčného kvašení produkujících antimikrobiální látky
Kristýna Turková