Bc. Jan KNOTEK

Master's thesis

Stanovení volných mastných kyselin v jogurtech v závislosti na skladování

Determination of free fatty acids in yogurts depending on storage
Abstract:
Diplomová práce se zabývá stanovením obsahu volných mastných kyseliny v jogurtech v závislosti na skladování. V teoretické části je popsána výroba jogurtů a také jejich che-mické sloţení. Dále jsou popsány analytické metody pro stanovení volných mastných ky-selin. V praktické části byly vyrobeny vzorky jogurtů o různé sušině (10 %, 12 %, 14 % a 16 %). Tyto vzorky byly skladovány v chladírenské teplotě …more
Abstract:
This thesis deals with the determination of free fatty acids in yoghurt depending on sto-rage. The theoretical part describes the production of yoghurts and their chemical composi-tion. Then the analytical methods for determination of free fatty acids and are described. Yoghurt samples with different dry matter content (10 %, 12 %, 14 % and 16 %) were pre-pared in the practical part. These samples …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 20. 5. 2011
Identifier: 22652

Thesis defence

  • Supervisor: Ing. Markéta Šípalová

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

KNOTEK, Jan. Stanovení volných mastných kyselin v jogurtech v závislosti na skladování. Kroměříž, 2011. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 20. 05. 2011

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe