Čiřící prostředky a jejich vliv na mošt a víno – Barbora Vymětalová
Barbora Vymětalová
Bachelor's thesis
Čiřící prostředky a jejich vliv na mošt a víno
Čiřící prostředky a jejich vliv na mošt a víno
Abstract:
Název práce: Čiřící prostředky a jejich vliv na mošt a víno Bakalářská práce je zaměřena na čiřící prostředky využívané ve vinařské praxi a jejich vliv na mošt a víno. Objasňuje jejich složení, využití a dávkování. Zabývá se novodobými přípravky využívanými ve vinařské praxi. Součástí práce je charakteristika koloidních částic ve víně a čiření obecně.Abstract:
The bachelor thesis is focused on clarifying agents used in winemaking practice and their effect on must and wine. It clarifies their composition, use and dosage. It deals with modern products used in winemaking practice. Part of the work is the characteristics of colloidal particles in wine and clarification in general.
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 5. 5. 2022
Thesis defence
- Date of defence: 20. 6. 2022
- Supervisor: Ing. Vít Nevěděl
- Reader: Libuše Vrbová, Ing.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureBachelor programme / field:
Horticultural Engineering / Viticulture and Viniculture
Theses on a related topic
-
Charakteristika houbových patogenů způsobujících onemocnění kmínků révy vinné (Grapevine Trunk Diseases)
Ivana Grunová -
Antimicrobial activity of silver nanoparticles synthesized using grapevine pruning residues
Martina Ippolito -
Fungal diseases of grapevine
Lenka Boková -
Molecular characterization of Grapevine Pinot gris virus in Poland
Karolina Katarzyna Pieczonka -
Siderophores and other biomarkers of the presence of endophytes in a grapevine
Hana Kerekrétyová -
Wine Marketing
Maralmaa Anand -
Wine and Wine Production from the Marketing Point of View
Anna Malakhova -
Californian Wine Culture and its McDonaldization
Adela Turlington