Čiřící prostředky a jejich vliv na mošt a víno – Barbora Vymětalová
Barbora Vymětalová
Bakalářská práce
Čiřící prostředky a jejich vliv na mošt a víno
Čiřící prostředky a jejich vliv na mošt a víno
Anotace:
Název práce: Čiřící prostředky a jejich vliv na mošt a víno Bakalářská práce je zaměřena na čiřící prostředky využívané ve vinařské praxi a jejich vliv na mošt a víno. Objasňuje jejich složení, využití a dávkování. Zabývá se novodobými přípravky využívanými ve vinařské praxi. Součástí práce je charakteristika koloidních částic ve víně a čiření obecně.Abstract:
The bachelor thesis is focused on clarifying agents used in winemaking practice and their effect on must and wine. It clarifies their composition, use and dosage. It deals with modern products used in winemaking practice. Part of the work is the characteristics of colloidal particles in wine and clarification in general.
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 5. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 20. 6. 2022
- Vedoucí: Ing. Vít Nevěděl
- Oponent: Libuše Vrbová, Ing.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Zahradnické inženýrství / Vinohradnictví a vinařství
Práce na příbuzné téma
-
Charakteristika houbových patogenů způsobujících onemocnění kmínků révy vinné (Grapevine Trunk Diseases)
Ivana Grunová -
Antimicrobial activity of silver nanoparticles synthesized using grapevine pruning residues
Martina Ippolito -
Fungal diseases of grapevine
Lenka Boková -
Molecular characterization of Grapevine Pinot gris virus in Poland
Karolina Katarzyna Pieczonka -
Siderophores and other biomarkers of the presence of endophytes in a grapevine
Hana Kerekrétyová -
Wine Marketing
Maralmaa Anand -
Wine and Wine Production from the Marketing Point of View
Anna Malakhova -
Californian Wine Culture and its McDonaldization
Adela Turlington