Vliv doby skladování na vybrané fyzikální vlastnosti vajec – Ing. Jana Strnková
Ing. Jana Strnková
Disertační práce
Vliv doby skladování na vybrané fyzikální vlastnosti vajec
The effect of storage time on the selected physical properties of eggs
Anotace:
Disertační práce se zabývá vlivem doby skladování slepičích, křepelčích a husích vajec na jejich vybrané fyzikální vlastnosti. Vejce byla skladována při teplotě 6 °C pro dobu 8 týdnů (slepičí a husí vejce) a 16 týdnů (křepelčí vejce). Byl popsán vliv doby skladování na vnitřní kvalitu vajec pomocí klasických veličin (Haughovy jednotky, index bílku, index žloutku apod.) V další etapě byly stanoveny …víceAbstract:
The aim of the dissertation was to examine the effect of storage time on the selected physical properties of eggs obtained from hens (8 weeks), geese (8 weeks) and quails (16 weeks). Albumen height, Haugh unit, pH of egg´s liquids, mass losses etc. have been found to be important parameters which were greatly influenced by storage time. In the next step the rheological behaviour of liquid egg products …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 29. 1. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Šárka Nedomová, Ph.D.
- Oponent: Eva Straková, Ph.D., prof. Ing., Zuzana Hlaváčová, externi, Jana Simeonovová, externi
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaDoktorský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Vlastnosti a zpracování zemědělských materiálů a produktů
Práce na příbuzné téma
Název
Vložil
Vloženo
Práva