Vliv doby skladování na vybrané fyzikální vlastnosti vajec – Ing. Jana Strnková
Ing. Jana Strnková
Doctoral thesis
Vliv doby skladování na vybrané fyzikální vlastnosti vajec
The effect of storage time on the selected physical properties of eggs
Abstract:
Disertační práce se zabývá vlivem doby skladování slepičích, křepelčích a husích vajec na jejich vybrané fyzikální vlastnosti. Vejce byla skladována při teplotě 6 °C pro dobu 8 týdnů (slepičí a husí vejce) a 16 týdnů (křepelčí vejce). Byl popsán vliv doby skladování na vnitřní kvalitu vajec pomocí klasických veličin (Haughovy jednotky, index bílku, index žloutku apod.) V další etapě byly stanoveny …moreAbstract:
The aim of the dissertation was to examine the effect of storage time on the selected physical properties of eggs obtained from hens (8 weeks), geese (8 weeks) and quails (16 weeks). Albumen height, Haugh unit, pH of egg´s liquids, mass losses etc. have been found to be important parameters which were greatly influenced by storage time. In the next step the rheological behaviour of liquid egg products …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 29. 1. 2016
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Šárka Nedomová, Ph.D.
- Reader: Eva Straková, Ph.D., prof. Ing., Zuzana Hlaváčová, externi, Jana Simeonovová, externi
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
STRNKOVÁ, Jana. \textit{Vliv doby skladování na vybrané fyzikální vlastnosti vajec}. Online. Doctoral theses, Dissertations. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of Agronomy. 2016. Available from: https://theses.cz/id/znqn6p/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgronomyDoctoral programme / field:
Chemistry and Food Technology / Properties and Processing of Agricultural Materials and Products
Theses on a related topic
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights