Anna Šafránková

Bachelor's thesis

Vliv glykemického indexu potravin na glykémii člověka

The effect of the glycemic index on human glycemia
Abstract:
Předkládaná bakalářská práce se zaměřuje na glykemický index potravin v souvislosti s jejich vlivem na koncentraci glukózy (krevního cukru) v krvi člověka. Obsahuje základ-ní klasifikaci a vlastnosti sacharidů společně s vysvětlením metabolismu sacharidů a jejich trávení a vstřebávání do organismu. Podstatná část práce je věnována samotnému glyke-mickému indexu a faktorům, které glykemický index potravin …more
Abstract:
This bachelor thesis focuses on the glycemic index of food in connection with its effect on human glycemia (blood sugar levels). It contains carbohydrates' primary classification and properties and explains carbohydrate metabolism and their digestion and absorption into the body. A substantial part of the work explains the glycemic index itself and the factors affecting the glycemic index and glycemia …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 5. 5. 2022

Thesis defence

  • Date of defence: 7. 6. 2022
  • Supervisor: Ing. Veronika Mlejnková, Ph.D.
  • Reader: Jitka Přichystalová, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendel University in Brno

Faculty of AgriSciences

Bachelor programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology