Vliv glykemického indexu potravin na glykémii člověka – Anna Šafránková
Anna Šafránková
Bachelor's thesis
Vliv glykemického indexu potravin na glykémii člověka
The effect of the glycemic index on human glycemia
Abstract:
Předkládaná bakalářská práce se zaměřuje na glykemický index potravin v souvislosti s jejich vlivem na koncentraci glukózy (krevního cukru) v krvi člověka. Obsahuje základ-ní klasifikaci a vlastnosti sacharidů společně s vysvětlením metabolismu sacharidů a jejich trávení a vstřebávání do organismu. Podstatná část práce je věnována samotnému glyke-mickému indexu a faktorům, které glykemický index potravin …moreAbstract:
This bachelor thesis focuses on the glycemic index of food in connection with its effect on human glycemia (blood sugar levels). It contains carbohydrates' primary classification and properties and explains carbohydrate metabolism and their digestion and absorption into the body. A substantial part of the work explains the glycemic index itself and the factors affecting the glycemic index and glycemia …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 5. 5. 2022
Thesis defence
- Date of defence: 7. 6. 2022
- Supervisor: Ing. Veronika Mlejnková, Ph.D.
- Reader: Jitka Přichystalová, Ph.D.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Theses on a related topic
-
Glykemický index a jeho využití ve sportu
Vendula Gajdová -
Glykemický index potravin a jeho aplikace a omezení
Markéta Školoutová -
Glykemický index potravin
Gabriela Knosová -
Konzumace potravin s ohledem na jejich glykemický index
Lucie Brzybohatá -
Role inzulinu v mozkové tkáni
Petra Černochová -
Výživa březích a laktujících klisen, výživa hříbat
Zlatuše BOSÁKOVÁ -
Studijní opora předmětu „Potraviny a výživa“ pro 3. ročník střední hotelové školy
Eliška Horáková -
Výživa pacientů v intenzivní péči
Andrea Ondrášková