Sociokulturní souvislosti výživy na Valašsku – Bc. Radka MARJAKOVÁ
Bc. Radka MARJAKOVÁ
Diplomová práce
Sociokulturní souvislosti výživy na Valašsku
Sociocultural context of the nutrition of the Wallachia region
Anotace:
Diplomová práce je zaměřena na zvyky, tradice a výživové zvyklosti na Valašsku. Pomocí trichotomie metod byla analyzována nejen lidová strava, ale také veškeré aspekty, které s výživovými zvyklostmi souvisí, zejména lidová kultura a tradice. Výsledky výzkumu jsou srovnávány s prostudovanou literaturou.Abstract:
The diploma thesis is focused on customs, traditions and eating habits in the Wallachian region. Based on the trichotomy of research methods, what been analyzed was not only the traditional food but also all the aspects concerning nutritive stereotypes such as folk culture and customs. The results of the research have been compared with studied literature.
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 12. 4. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Mgr. Martina Cichá, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
MARJAKOVÁ, Radka. Sociokulturní souvislosti výživy na Valašsku. Olomouc, 2017. diplomová práce (Mgr.). UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI. Pedagogická fakulta
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI, Pedagogická fakultaUNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI
Pedagogická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Učitelství pro základní školy / Učitelství přírodopisu pro 2. stupeň základních škol a učitelství výchovy ke zdraví pro 2. stupeň základních škol
Práce na příbuzné téma
-
Zachování českých zvyků v gastronomii v regionu Horácko a Podhorácko
Kamila Madziová -
Jídlo a gastronomie v rozvoji lokality (oblast Krkonoš a případ Špindlerova Mlýna)
Michaela Maňáková -
Komparace tradičních a novodobých pivních restaurací v Praze
Jan Šanda -
Nutriční hodnoty tradičních evropských kuchyní
Vladislav Vondrášek -
Konvenience versus čerstvé produkty – ekonomická náročnost, nutriční hodnoty, preference zákazníků gastronomického zařízení
Anna Soshkova -
Nutriční hodnoty potravin v rámci jídelního lístku ve školní jídelně
Lenka Fišarová -
Hodnocení nutričních hodnot pokrmů z čínských restaurací
Lucie Rejchrtová -
Tradice a zvykosloví Valašska ve výuce na 1. stupni ZŠ
Renata Talachová
Název
Vložil
Vloženo
Práva