Bc. Josef Licek
Master's thesis
Výroba vín v kvevri
Making wine in qvevri
Anotácia:
Tato diplomová práce se zabývá problematikou výroby vín v kvevri. V literární části je popsána výroba kvevri, tradiční metody výroby vín v kvevri a jejich chemické složení. Experimentální část se věnuje porovnání vín z kvevri s dalšími způsoby výroby. Z jedné suroviny bylo vyrobeno víno třemi různými technologiemi: reduktivní cestou v inertní nádobě, fermentací se slupkami v dřevěném sudu a v nádobě …viacAbstract:
This diploma thesis deals with qvevri wine production. The theoretical part describes making qvevri, traditional qvevri wine-making methods and chemical composition of qvevri wines. The experimental part is devoted for comparison of making wine in qvevri with next wine-making methods. In the second part of experiment, the set of moravian wine was completed. All of wines were chemical and sensory analyzied …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 7. 5. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: doc. Ing. Mojmír Baroň, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureMaster programme / odbor:
Horticultural Engineering / Management of Horticulture Technology
Práce na příbuzné téma
-
Oranžová vína
Eva Nečasová -
Oranžová vína
Lenka Nestarcová -
Oranžová vína
Filip Lutzký -
Vliv délky kontaktu rmutu na parametry oranžových vín
Vladimír Škrábek -
Obsahy polyfenolů v bílých a oranžových vínech
Eliška Faitová -
Ekonomické souvislosti alternativních výrobních procesů oranžových vín
Patrik Eliáš -
Vliv macerace na obsah biogenních aminů ve víně
Jiří Deml -
Vliv různých technik studené macerace na obsahové látky vína
Jiří Blasch