Fytochemický potenciál polyfenolů v bobulovitých plodech – Iva KRUMPHANZLOVÁ
Iva KRUMPHANZLOVÁ
Bakalářská práce
Fytochemický potenciál polyfenolů v bobulovitých plodech
Fytochemical potencial of polyfenols contain in berries
Anotace:
Tato bakalářská práce shrnuje poznatky o polyfenolech a jejich příznivém vlivu na lidské zdraví. U těchto fytochemik nelze stanovit doporučenou denní dávku, na rozdíl od mikronutrientů. Nedostatek mikronutrientů ve stravě vyvolá příznaky deficitu, při nedostatku polyfenolů deficit nevznikne. Pokud jsou však v dostatečném množství přítomny v potravinách, pak se jedná o funkční potraviny, které jsou …víceAbstract:
This thesis sums up findings on polyphenols and their positive influence on human health. In these fytochemicals, unlike in micronutrients, recommended daily amount cannot be estimated. Micronutrient deficiency in food can cause deficiency symptoms, while in polyphenol deficiency, the deficiency does not occur. When they are present in sufficient amount in food, it is considered functional food, which …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 6. 5. 2014
Zveřejnit od: 6. 5. 2014
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. MUDr. Petr Petr, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
KRUMPHANZLOVÁ, Iva. \textit{Fytochemický potenciál polyfenolů v bobulovitých plodech}. Online. Bakalářská práce. České Budějovice: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zdravotně sociální fakulta. 2014. Dostupné z: https://theses.cz/id/zrl4cw/.
Jak správně citovat práci
KRUMPHANZLOVÁ, Iva. Fytochemický potenciál polyfenolů v bobulovitých plodech. Č. Bud., 2014. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zdravotně sociální fakulta
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 6.5.2014
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 6. 5. 2014 dostupné: světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zdravotně sociální fakultaJIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Zdravotně sociální fakultaBakalářský studijní program / obor:
Specializace ve zdravotnictví / Nutriční terapeut
Práce na příbuzné téma
-
Možnosti využití porostu brusnice borůvky (Vaccinium myrtillus L.) v zahradnictví
Markéta Koukalová -
Želé cukrovinky s přídavkem extraktu brusnice borůvky (Vaccinium myrtillus)
Pavlína Knapovská -
Brusnice borůvka (Vaccinium myrtillus L.) potencionální indikátor zatížení půdního prostředí manganem
Gabriela BÍLKOVÁ -
Využití květů a plodů bezu černého (Sambucus nigra L.) a plodů brusnice borůvky (Vaccinium myrtillus L.) v potravinářském průmyslu
Eva Rozprýmová -
Možnosti pěstování kanadských borůvek (brusnice chocholičnaté – Vaccinium corymbosum) v ČR.
Radka Čižimská -
Vliv zvýšené teploty, srážek a zásobení dusíkem na fenologii alpínských keříků brusnice borůvky (Vaccinium myrtillus) a vřesu obecného (Calluna vulgaris)
Pavlína ŠKROTTOVÁ -
Analýza vlivu vybraných porostních charakteristik na pokryvnost a produkci brusnice borůvky na území obecních lesů Chrást
Helena Bartošová -
Vliv různých způsobů skladování na stabilitu anthokyanů v plodech borůvek (Vaccinium myrtillus L.)
Anna Martanová
Název
Vložil
Vloženo
Práva