Vnější faktory ovlivňující produkci biogenních aminů u vybraných grampozitivních bakterií – Veronika GAJAROVÁ
Veronika GAJAROVÁ
Bachelor's thesis
Vnější faktory ovlivňující produkci biogenních aminů u vybraných grampozitivních bakterií
External Factors Influencing the Production of Biogenic Amines in Selected Grampositive Bacteria
Anotácia:
V bakalářské práci je přiblížen vliv faktorů, které ovlivňují produkci biogenních aminů u vybraných grampozitivních bakterií. Konkrétně byla sledována kinetika produkce biogenních aminů u kmene Lactobacillus brevis RIBM 2-69 při 0; 3 a 6% (v/v) koncentraci etanolu v růstovém prostředí. Lactobacillus brevis je řazen mezi možné kontaminanty piva, které jsou navíc schopné zvýšené produkce biogenních aminů …viacAbstract:
In the bachelor thesis the factors affecting the production the biogenic amines in selected grampositive bacteria is described. The kinetics of biogenic amine production by Lactobacillus brevis RIBM 2-69 at 0, 3 and 6 % (v/v) concentration of ethanol in the growth medium was observed. Lactobacillus brevis is considered to be one of the most possible beer contaminants. These bacteria are able to produce …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 24. 5. 2013
Zverejniť od: 24. 5. 2013
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
GAJAROVÁ, Veronika. \textit{Vnější faktory ovlivňující produkci biogenních aminů u vybraných grampozitivních bakterií}. Online. Bakalárska práca. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Faculty of Technology. 2013. Dostupné z: https://theses.cz/id/zsmiz1/.
Jak správně citovat práci
GAJAROVÁ, Veronika. Vnější faktory ovlivňující produkci biogenních aminů u vybraných grampozitivních bakterií. Zlín, 2013. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 24.5.2013
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 24. 5. 2013 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / odbor:
Chemistry and Food Technologies / Technology and Economics of Fat, Cosmetics and Production Detergent
Práce na příbuzné téma
-
Faktory ovlivňující dekarboxylázovou aktivitu bakterií rodu lactobacillus a bifidobacterium
Eva LORENCOVÁ -
Faktory ovlivňující dekarboxylázovou aktivitu vybraných bakteriálních kontaminant piva
Iveta Mahovská -
Faktory ovlivňující dekarboxylázovou aktivitu bakterií mléčného kvašení v procesu výroby piva
Kristýna Zapletalová -
Faktory ovlivňující produkci biogenních aminů u vybraných bakterií rodů Enterococcus a Staphylococcus
Pavel PLEVA -
Faktory ovlivňující produkci biogenních aminů u bakterií s dieteticko-léčebnými účinky
Khatantuul PUREVDORJ -
Faktory ovlivňující produkci biogenních aminů u vybraných kmenů Lactococcus lactis
Tereza PODEŠVOVÁ -
Vliv vnějších faktorů na dekarboxylázovou aktivitu u Lactobacillus curvatus in vitro a v mléce
Michal Rybenský -
Vliv vnějších faktorů na produkci biogenních aminů u Lactobacillus brevis v mléce a in vitro
Monika Svačinová