Stanovení inhibičního účinku resveratrolu na růst bakterií a kvasinek způsobujících kontaminaci vína, moštu, a dalších potravin – Adéla Vernerová
Adéla Vernerová
Master's thesis
Stanovení inhibičního účinku resveratrolu na růst bakterií a kvasinek způsobujících kontaminaci vína, moštu, a dalších potravin
Evaluation of growth-inhibitory effect of resveratrol against spoilage microorganisms of wine, must and other food products
Anotácia:
Tato vědecká práce je zaměřena na stanovení inhibičního vlivu resveratrolu na kontaminující mikroorganismy. Resveratrol je známý především ve spojení s vínem, proto byla první část práce zaměřena na proces výroby vína a na jeho chemické složení se zaměřením na nejvýznamnější zastoupené látky. Práce seznamuje i s mikroorganismy, které se, především ve víně, ale i v jiných potravinách mohou vyskytovat …viacAbstract:
This scientific work is focused on the inhibitory effect of resveratrol on contaminating microorganisms. Resveratrol is known primarily in connection with wine, so that the first part of the thesis focuses on the winemaking process and chemical composition of wine, with a focus on the most important substances represented. This paper introduces the microorganisms that, especially in the vine, beer …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 8. 4. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: Ing. Pavel Nový, Ph.D.
- Oponent: Johana Rondevaldová, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
VERNEROVÁ, Adéla. \textit{Stanovení inhibičního účinku resveratrolu na růst bakterií a kvasinek způsobujících kontaminaci vína, moštu, a dalších potravin}. Online. Diplomová práca. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2016. Dostupné z: https://theses.cz/id/zsz2ng/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / odbor:
Farm Products Quality and Processing / Farm Products Quality and Processing
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.
Názov
Vložil
Vložené
Práva