Obsah biogenních aminů v přírodním sýru s přídavkem dekarboxyláza pozitivního kmene Lactoccous lactis subsp. cremoris – Anna MENŠÍKOVÁ
Anna MENŠÍKOVÁ
Bakalářská práce
Obsah biogenních aminů v přírodním sýru s přídavkem dekarboxyláza pozitivního kmene Lactoccous lactis subsp. cremoris
The Biogenic Amines Content in Cheese with Addition of Decarboxylase Positive Strain Lactoccous lactis subsp. cremoris
Anotace:
Cílem této bakalářské práce bylo sledování přítomné mikroflóry a její vliv v průběhu zrání na zastoupení vybraných biogenních aminů (tryptamin, phenylethylamin, putrescin, cada-verin, histamin, tyramin, spermidin a spermin) u laboratorně vyrobených sýrů z komerční smetanové kultury (A výroba u sýrů za přídavku dekarboxyláza pozitivního kmene Lacto-coccus lactis subsp. cremoris (B výroba). Sýry byly …víceAbstract:
The aim of the bachelor thesis was determination of microorganisms during ripening and their influence on selected biogenic amine formation (tryptamine, phenylethyl-amines, putrescine, cadaverine, histamine, spermidine and spermine) in laboratory produced chee-ses from commercial culture (samples A) and cheeses with addition of positive decarboxy-lace activity microorganism Lactococcus lactis subsp …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 5. 2013
Zveřejnit od: 15. 5. 2013
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
MENŠÍKOVÁ, Anna. \textit{Obsah biogenních aminů v přírodním sýru s přídavkem dekarboxyláza pozitivního kmene Lactoccous lactis subsp. cremoris}. Online. Bakalářská práce. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická. 2013. Dostupné z: https://theses.cz/id/ztlrpb/.
Jak správně citovat práci
MENŠÍKOVÁ, Anna. Obsah biogenních aminů v přírodním sýru s přídavkem dekarboxyláza pozitivního kmene Lactoccous lactis subsp. cremoris. Zlín, 2013. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 15.5.2013
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 15. 5. 2013 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Symbiotické mikroorganismy v kombinaci s nanočásticemi pro zvýšení produktivity zeleniny
Michaela Schreyerová -
Probiotické mikroorganismy ve fermentovaných mléčných výrobcích
Martina Andrýsková -
Mikroorganizmy s dekarboxylázovou aktivitou ve vybraných fermentovaných potravinách
Eva Rejchrtová -
Vliv obsahu NaCl v sýrech holandského typu na dekarboxylázovou aktivitu vybraných mikroorganizmů
Kateřina Soukupová -
Faktory ovlivňující dekarboxylázovou aktivitu bakterií rodu lactobacillus a bifidobacterium
Eva LORENCOVÁ -
Dekarboxylázová aktivita vybraných bakterií v prostředí s přídavkem bakteriocinů
Eva Theimrová -
Vliv typu zrajícího obalu na změny vybraných ukazatelů přírodního sýra holandského typu
Martina Špunarová -
Vliv obsahu NaCl v sýrech holandského typu na dekarboxylázovou aktivitu vybraných mikroorganizmů
Kateřina Soukupová