Hana Kuřáková
Bachelor's thesis
Mikrobiologická kontaminace ovocných čajů
Microbial contamination of fruit teas
Abstract:
Čaje každý den konzumují ve světě milióny lidí, včetně dětí. Je proto důležité dbát na jejich mikrobiální nezávadnost. Cílem bakalářské práce bylo zpracovat rešerši týkající se obecných informací o ovocných čajích, o jejich výrobě a možnosti kontaminace nežádoucími mikroorganismy. Dále byly v literární rešerši popsány významné bakterie a plísně a v neposlední řadě jsme se zaměřili na mykotoxiny a na …moreAbstract:
Teas are consumed daily by millions of people on the World, therefor it is important to care for their microbial harmlessness.The aim of this work was to conduct a reaserch in regards to general information about fruit teas, their manufacturing and possibilities of contamination by undesirable microorganisms. In this research were also described important bacteria and fungii and we focused on mycotoxins …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 11. 4. 2016
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Eva Popelářová, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
KUŘÁKOVÁ, Hana. \textit{Mikrobiologická kontaminace ovocných čajů}. Online. Bachelor's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2016. Available from: https://theses.cz/id/ztuy2y/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme / field:
Agriculture, Horticulture and Rural Development / Nutrition and Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Mikrobiální kontaminace lahůdkářských výrobků
Kateřina Stojanová -
Změny mikrobiální kontaminace vajec v průběhu skladování
Aneta Zemanová -
Výluh rizikových prvků z glazury keramiky vlivem nízkomolekulárních organických kyselin obsažených v ovocném čaji
Iveta Vaculíková -
Aplikační možnosti infračervené spektrometrie pro profilovou charakterizaci ovocných čajů
Anastasia Skrynnikova -
Antioxidant activity of various fractions of subcritical water extracts obtained from tea and tea-like plants
Asad Walayat -
Potential of the Czech tea market to contribute to sustainable tea production in producing developing countries
Tomáš Heller -
The Possibilities of Tea and Japanese Dishes Pairing
Thuy Linh Nguyen -
Percepcia rizík vo vzťahu k vlastnému antisociálnemu správaniu
Tea Hovorková
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights