Mikrobiologická kontaminace ovocných čajů – Hana Kuřáková
Hana Kuřáková
Bakalářská práce
Mikrobiologická kontaminace ovocných čajů
Microbial contamination of fruit teas
Anotace:
Čaje každý den konzumují ve světě milióny lidí, včetně dětí. Je proto důležité dbát na jejich mikrobiální nezávadnost. Cílem bakalářské práce bylo zpracovat rešerši týkající se obecných informací o ovocných čajích, o jejich výrobě a možnosti kontaminace nežádoucími mikroorganismy. Dále byly v literární rešerši popsány významné bakterie a plísně a v neposlední řadě jsme se zaměřili na mykotoxiny a na …víceAbstract:
Teas are consumed daily by millions of people on the World, therefor it is important to care for their microbial harmlessness.The aim of this work was to conduct a reaserch in regards to general information about fruit teas, their manufacturing and possibilities of contamination by undesirable microorganisms. In this research were also described important bacteria and fungii and we focused on mycotoxins …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 11. 4. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Eva Popelářová, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství, zahradnictví a rozvoj venkova / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Změny mikrobiální kontaminace vajec v průběhu skladování
Aneta Zemanová -
Mikrobiální kontaminace lahůdkářských výrobků
Kateřina Stojanová -
Výluh rizikových prvků z glazury keramiky vlivem nízkomolekulárních organických kyselin obsažených v ovocném čaji
Iveta Vaculíková -
Aplikační možnosti infračervené spektrometrie pro profilovou charakterizaci ovocných čajů
Anastasia Skrynnikova -
Antioxidant activity of various fractions of subcritical water extracts obtained from tea and tea-like plants
Asad Walayat -
Potential of the Czech tea market to contribute to sustainable tea production in producing developing countries
Tomáš Heller -
Bubble Tea: A Marker of Taiwaneseness?
Michaela Orságová -
The Possibilities of Tea and Japanese Dishes Pairing
Thuy Linh Nguyen
Název
Vložil
Vloženo
Práva