Role vína v české kulinární kultuře – Bc. Veronika Tučková
Bc. Veronika Tučková
Bakalářská práce
Role vína v české kulinární kultuře
The Role of Wine in the Czech Culinary Culture
Anotace:
Bakalářská práce se zabývá rolí vína v rámci české kulinární kultury. Cílem bakalářské práce je zjistit, jaké jsou postoje konzumentů k vínu jako součásti české gastronomie, a to včetně její nehmotné kultury. Výzkumná otázka zní: Jak se liší vnímání vína a piva v české gastronomii z pohledu českého konzumenta? Bakalářská práce obsahuje teoreticko-metodologickou, praktickou část a návrhovou část. V …víceAbstract:
The Bachelor’s Dissertation deals with theme of wine and its role in Czech culinary culture. The aim is to explore the respondents´ attitudes to wine as a part of Czech gastronomy including its immaterial culture. Research question is: How do perception of wine and beer position vary in Czech gastronomy from the point of view of consumer? The text is divided into theoretical-methodological part, practical …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 24. 11. 2021
Identifikátor:
https://is.vsh.cz/th/xwk6b/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 1. 2. 2022
- Vedoucí: Ing. Jiří Zelený, Ph.D.
- Oponent: doc. Ing. Jan Hán, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
TUČKOVÁ, Veronika. \textit{Role vína v české kulinární kultuře}. Online. Bakalářská práce. Praha: University College Prague - Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o. 2021. Dostupné z: https://theses.cz/id/zv58c6/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- nikomu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Vysoká škola hotelová a ekonomickáVysoká škola hotelová a ekonomická
Bakalářský studijní program / obor:
Hotelnictví, cestovní ruch a marketing / Hotelnictví
Práce na příbuzné téma
-
Pivo a hospody v kultuře české společnosti
Silvie BUREŠOVÁ -
Víno, pivo a slovenská spoločnosť
Samuel Bartoš -
Pivo a jeho úloha v české kultuře s důrazem na rituály a způsob komunikace v hostinci mezi lidmi ve městě Karviná
Ivana LIPOWSKÁ -
Fenomén pivo v naší společnosti
Tomáš Römer -
Pivo jako motiv cestovního ruchu
Tomáš Marek -
Možnosti uplatnění probiotických kultur při výrobě piva
Martin Slovák