Migration of spices and their integration in national gastronomy – Bc. Nikita Fomin
Bc. Nikita Fomin
Bakalářská práce
Migration of spices and their integration in national gastronomy
Migration of spices and their integration in national gastronomy
Anotace:
Tato práce byla napsána, aby vzbudila zájem o koření nejen u čtenáře, který má daleko od profesionálního vaření, ale možná i u těch, kteří jsou přímo spojeni s gastronomií. Autor by si přál, aby se čtenáři dívali na koření a byliny přes hranol povědomí, aby se stali kompetentnějšími o jejich používání. Primárním cílem této práce je zjistit vliv historicky formované migrace koření na jejich integraci …víceAbstract:
This work was written to arouse interest in spices not only for the reader, who is far from professional cooking, but perhaps also for those who are directly connected with gastronomy. The author would like readers to look at spices and herbs through the prism of awareness in order to become more competent about their use. The primary aim of this work is to determine the influence of historically formed …více
Jazyk práce: angličtina
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 23. 4. 2021
Identifikátor:
https://is.vsh.cz/th/yrg8m/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 1. 6. 2021
- Vedoucí: Ing. Darina Svobodová
- Oponent: Ing. Jiří Zelený
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
FOMIN, Nikita. \textit{Migration of spices and their integration in national gastronomy}. Online. Bakalářská práce. Praha: University College Prague - Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o. 2021. Dostupné z: https://theses.cz/id/zvch09/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- nikomu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Vysoká škola hotelová v PrazeVysoká škola hotelová v Praze
Bakalářský studijní program / obor:
Gastronomie, hotelnictví a turismus / Hospitality Management
Práce na příbuzné téma
-
Antibacterial effect of essential oils and supercritical extracts from Cambodian spices against food pathogens in vapour phase
Jana Tůmová -
Potential impact of socioeconomic development on current use of fish and culinary herbs in Cambodian traditional cuisine
Helena Kissová -
Chemical composition and antimicrobial activity of essential oils and supercritical carbon dioxide extracts of Asian spices against food pathogens in liquid and vapor phase
Kateřina Vihanová -
Isolation and Analysis of Essential Oils from Spices
Markéta Vostarková -
Antibacterial effect of essential oils and supercritical extracts from Cambodian spices against food pathogens in vapour phase
Jana Tůmová -
Effect of different drying methods on the volatile components of selected herbs
DORCAS ODUNAYO OSHO