Vnímání složek kančího pachu spotřebiteli – Bc. Blanka Hromádková
Bc. Blanka Hromádková
Diplomová práce
Vnímání složek kančího pachu spotřebiteli
Consumer studies on sensory acceptability of boar taint
Anotace:
Tato diplomová práce se zabývá kančím pachem, jeho vznikem, skladbou, významem, vlivem na senzorické vlastnosti masa, a jeho eliminací na základě genetiky, změny techniky chovu prasat či kulinářských úprav. Hlavní metodou zabránění kančímu pachu a agresivnímu chování v dospělosti je chirurgická kastrace bez anestezie, která se ale úplně neslučuje se standardy požadovaných z hlediska welfare. Proto …víceAbstract:
This thesis deals with boar taint, its origin, composition, significance, impact on sensory properties of meat, and its elimination based on genetics, changes in pig farming techniques, or culinary preparations. The main method to prevent boar taint and aggressive behavior in adulthood is surgical castration without anesthesia, but this method does not fully comply with welfare standards. Therefore …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 17. 4. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 15. 5. 2023
- Vedoucí: doc. Ing. Jaroslav Čítek, Ph.D.
- Oponent: Eva Weisbauerová (Václavková), externi
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program:
Chov hospodářských zvířat
Práce na příbuzné téma
-
Senzorické hodnoceni teffu a výrobků z něj
Kateřina Nedomová -
Senzorické hodnocení kávy z Coffea arabica v závislosti na způsobu přípravy: Testování pomocí senzorického a konzumentského panelu
Markéta Kratochvílová -
Vliv vybraných demografických faktorů na senzorické hodnocení a přijatelnost konzumních druhů mlék
Denisa TOMÁŠKOVÁ -
Vliv zkrmování slunečnice topinamburu na hladinu kančího pachu v tukové tkáni kanců
Vladimír Janovský -
Možnosti eliminace kančího pachu ve výkrmu kanců
Marta Kestlerová -
Metody ovlivnění vnímání kančího pachu ve vepřovém masa
Šárka Papírníková -
Vliv krmných aditiv na hladinu skatolu a indolu u vykrmovaných kanečků
Eliška Císařová -
Eliminace skatolu u vykrmovaných kanečků.
Vojtěch Hunal
Název
Vložil
Vloženo
Práva