Bc. Blanka Hromádková

Diplomová práce

Vnímání složek kančího pachu spotřebiteli

Consumer studies on sensory acceptability of boar taint
Anotace:
Tato diplomová práce se zabývá kančím pachem, jeho vznikem, skladbou, významem, vlivem na senzorické vlastnosti masa, a jeho eliminací na základě genetiky, změny techniky chovu prasat či kulinářských úprav. Hlavní metodou zabránění kančímu pachu a agresivnímu chování v dospělosti je chirurgická kastrace bez anestezie, která se ale úplně neslučuje se standardy požadovaných z hlediska welfare. Proto …více
Abstract:
This thesis deals with boar taint, its origin, composition, significance, impact on sensory properties of meat, and its elimination based on genetics, changes in pig farming techniques, or culinary preparations. The main method to prevent boar taint and aggressive behavior in adulthood is surgical castration without anesthesia, but this method does not fully comply with welfare standards. Therefore …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 17. 4. 2023

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 15. 5. 2023
  • Vedoucí: doc. Ing. Jaroslav Čítek, Ph.D.
  • Oponent: Eva Weisbauerová (Václavková), externi

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů
 
Název
Vložil
Vloženo
Práva
Theses zwhrmd zwhrmd/2
16. 4. 2023
  • Co je jinak přidání souboru

    Soubor nebo složku lze nahrát pomocí tlačítka Přidat.
  • Co je jinak další operace se soubory

    Podrobnosti lze zjistit označením příslušného řádku.
  • Co je jinak pohled pro experty

    Pro častou práci je možné zvolit režim Více možností.
  • Co je nové vyhledávání souborů

    Vyhledávaný výraz můžete zadat přímo do adresního řádku.
  • Co je nové rychlý přístup k souborům

    Pomocí funkce Nedávné je možné se rychle vrátit k právě prohlíženým souborům. Oblíbené soubory je také možné označit Hvězdičkou.
  • Co se chystá

    Připravujeme další vylepšení pro mobilní zařízení.