Možnosti aplikace mastných kyselin při ukončení alkoholové fermentace – Michal Černoch
Michal Černoch
Bachelor's thesis
Možnosti aplikace mastných kyselin při ukončení alkoholové fermentace
Fatty acids application possibilities at the end of alcoholic fermentation
Abstract:
Tato bakalářské práce se zabývá problematikou vyšších mastných kyselin se středně dlouhým řetězcem (MCFA) a jejich vlivu na ukončení alkoholové fermentace. V literární části jsou obecně popsány mastné kyseliny, karbonylové sloučeniny, alkoholová fermentace a oxid siřičitý. V experimentální části se realizoval pokus, ve kterém se provedla aplikace MCFA a pozoroval se vliv na samotné ukončení fermentace …moreAbstract:
This bachelor thesis deals with the issue of higher medium chain fatty acids (MCFA) and their effect on the termination of alcoholic fermentation. The literature describes fatty acids, carbonyl compounds, alcoholic fermentation and sulfur dioxide in general. In the experimental part, an experiment was carried out in which MCFA was applied and the effect on the end of fermentation and the content of …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 30. 4. 2021
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Josef Licek
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
ČERNOCH, Michal. \textit{Možnosti aplikace mastných kyselin při ukončení alkoholové fermentace}. Online. Bachelor's thesis. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of Horticulture. 2021. Available from: https://theses.cz/id/zwysct/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureBachelor programme / field:
Horticultural Engineering / Viticulture and Viniculture
Theses on a related topic
-
Vliv doby obohacování krmiva o nenasycené mastné kyseliny na vybrané parametry jatečné hodnoty prasat se zřetelem na kompozici mastných kyselin intramuskulárního tuku
Jiří Pantoflíček -
Nasycené mastné kyseliny v rostlinných olejích: zdroje a vliv na lidské zdraví.
Jana Jašková -
Nutriční hodnota a oxidační stabilita rybích olejů a doplňků stravy obsahujících n-3 mastné kyseliny
Michaela Krlínová -
Strategická analýza regionálních letounů se středně dlouhým doletem
Patrik Matzke -
Studium středně dlouhých nasycených mastných kyselin v technologii vín se zbytkovým cukrem
Michal Černoch -
Mastné kyseliny so stredne dlhým reťazcom v športovej výžive
Veronika Styková -
The volatile carbonyl compounds formed during the oxidation of lipids in fish and fish products
Chibueze Benjamin Atuchukwu