Vliv složek mléka na expresi MUC- 2 u Caco-2 buněk a HT29-MTX buněk – Helena Horáková
Helena Horáková
Bachelor's thesis
Vliv složek mléka na expresi MUC- 2 u Caco-2 buněk a HT29-MTX buněk
Effect of milk components on MUC-2 expression in Caco-2
Anotácia:
Konzumace mléka a mléčných výrobků je opakovaně v lidovém povědomí dávána do souvislosti se zahleňováním. Hlen je směs glykoproteinů, mucinů a jiných látek vytvářených specializovanými slizničními buňkami. Má ochranný vliv na jeho složení a míra exprese může mít široké souvislosti. Například v trávicím traktu je hlen poskytovatelem vazebných míst pro komensální a symbiotickou mikrofloru, substrátem …viacAbstract:
Milk consumption of milk and dairy products has often in folk awareness been linked to mucus production. Mucus is a mixture of glycoproteins, mucins and other substances produced by specialised mucosal cells. It has a protective effect and its composition and degree of expression may have a wide context. For example, in the digestive tract mucus provides binding sites for commensal and symbiotic microbiota …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 14. 4. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: doc. Ing. Jaroslav Havlík, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
HORÁKOVÁ, Helena. \textit{Vliv složek mléka na expresi MUC- 2 u Caco-2 buněk a HT29-MTX buněk}. Online. Bakalárska práca. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2016. Dostupné z: https://theses.cz/id/zxdec0/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme / odbor:
Agriculture, Horticulture and Rural Development / Nutrition and Foodstuffs
Práce na příbuzné téma
-
Rekombinantní exprese dvou nových antimikrobiálních peptidů v bakteriálním a rostlinném expresním
Vladan DOUPOVEC -
Microbiological parameters of goat´s milk yogurts and sheep´s milk yogurts
Aneta Náplavová -
Projekt implementace systému Milk Run ve vybrané společnosti
Kamila Gertnerová -
Development of the Chinese Milk-Tea Market in Informatization
Pengsen Wang -
Consumption of Bubble Milk Tea in Cambodia
Chanvireak Chou -
Influence of heat treatment on composition and properties of drinking milk
Maksym Biehlitse -
Effect of calving season and parity of lactation on milk production in Holstein cattle at the farm in South Moravian region
Olagoke Omoniyi Falade -
Effect of calving season and age at first calving on milk production in Czech Fleckvieh cattle
Doris Aikins
Názov
Vložil
Vložené
Práva