Využití stévie a vlákniny v technologii mražených krémů a jejich vliv na senzorickou kvalitu – Bc. Libor Kilián
Bc. Libor Kilián
Master's thesis
Využití stévie a vlákniny v technologii mražených krémů a jejich vliv na senzorickou kvalitu
stevia and dietary fiber in ice cream technology and their effect on the sensory quality
Abstract:
Diplomová práce byla zpracována na téma Využití stévie a vlákniny v technologii mražených krémů a jejich vliv na senzorickou kvalitu. Tato práce byla rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části jsou popsány obecné informace o mražených krémech, reologické znaky, základní suroviny pro výrobu, hodnocení mražených krémů a požadavky na jakost mražených krémů. Detailně je popsána rostlina …moreAbstract:
The theme of this thesis is Using stevia and dietary fiber in ice cream technology and their effect on the sensory quality. This work was divided into theoretical and practical part. The theoretical part describes general information about the ice cream, rheological characteristics, the basic raw material for production of frozen creams, evaluation of ice cream and quality requirements of ice cream …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 29. 4. 2015
Thesis defence
- Supervisor: prof. Ing. Květoslava Šustová, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
KILIÁN, Libor. \textit{Využití stévie a vlákniny v technologii mražených krémů a jejich vliv na senzorickou kvalitu}. Online. Master's thesis. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of Agronomy. 2015. Available from: https://theses.cz/id/zxi8ry/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgronomyMaster programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Theses on a related topic
-
Technologie pěstování Stévie sladké (Stevia rebaudiana) ve vztahu ke kvalitě produktu a jeho využití v potravinářství, medicíně a kosmetice.
Lenka KÁBELOVÁ -
Substituce řepného cukru rostlinou Stevia rebaudiana a její vliv na senzorickou jakost vybraných výrobků.
Antonín PEŠTA -
Nové směry v technologii výroby mražených krémů
Aneta Kašparová -
Vlastnosti směsi pro výrobu mražených krémů
Marcela Tomanová -
Technologické parametry výroby mražených krémů
Lucie Hartmanová -
Nové směry v technologii mražených krémů
Dominika Pastorková -
Mražené krémy a jejich reologické vlastnosti
Nela Vybíhalová -
Inovace v technologii výroby mražených krémů
Sabina Malá
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights