Využití stévie a vlákniny v technologii mražených krémů a jejich vliv na senzorickou kvalitu – Bc. Libor Kilián
Bc. Libor Kilián
Master's thesis
Využití stévie a vlákniny v technologii mražených krémů a jejich vliv na senzorickou kvalitu
stevia and dietary fiber in ice cream technology and their effect on the sensory quality
Anotácia:
Diplomová práce byla zpracována na téma Využití stévie a vlákniny v technologii mražených krémů a jejich vliv na senzorickou kvalitu. Tato práce byla rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části jsou popsány obecné informace o mražených krémech, reologické znaky, základní suroviny pro výrobu, hodnocení mražených krémů a požadavky na jakost mražených krémů. Detailně je popsána rostlina …viacAbstract:
The theme of this thesis is Using stevia and dietary fiber in ice cream technology and their effect on the sensory quality. This work was divided into theoretical and practical part. The theoretical part describes general information about the ice cream, rheological characteristics, the basic raw material for production of frozen creams, evaluation of ice cream and quality requirements of ice cream …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 29. 4. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: prof. Ing. Květoslava Šustová, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgronomyMaster programme / odbor:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Práce na příbuzné téma
-
Technologie pěstování Stévie sladké (Stevia rebaudiana) ve vztahu ke kvalitě produktu a jeho využití v potravinářství, medicíně a kosmetice.
Lenka KÁBELOVÁ -
Substituce řepného cukru rostlinou Stevia rebaudiana a její vliv na senzorickou jakost vybraných výrobků.
Antonín PEŠTA -
Porovnání senzorických vlastností džemů slazených steviol-glykosidy a dalšími sladidly
Nela KÜFFNEROVÁ -
Vlastnosti směsi pro výrobu mražených krémů
Marcela Tomanová -
Technologické parametry výroby mražených krémů
Lucie Hartmanová -
Mražené krémy a jejich reologické vlastnosti
Nela Vybíhalová -
Analýza kvality stravování ve školní jídelně mateřské školy a ověření možností zlepšení vybraných ukazatelů spotřebního koše (omega 3 MK, antioxidační zdroje, vláknina)
Josef NAVRÁTIL -
Vláknina ve výživě králíků
Ondřej Krunt
Názov
Vložil
Vložené
Práva