Bc. Markéta Štědrová

Master's thesis

Přírodní antioxidanty v čaji

Natural antioxidants in tea
Abstract:
Práce se zabývá přírodními antioxidanty v čaji a jejich stanovením. Zaměřuje se na přípravu vzorku k analýze Soxhletovou extrakcí a analýzou připravených vzorků technikou vysokoúčinné kapalinové chromatografie. V práci je porovnán obsah antioxidantů v extraktech připravených Soxhletovou extrakcí a ve vodném výluhu čaje.
Abstract:
The natural antioxidants in the tea and their determination was studied in this thesis. It focused on the preparation of the samples before analysis by Soxhlet´s extraction and analysing prepared samples by liquid chromatohraphy. The quantity of antioxidants included in the liquid leach of tea with extracts of tea prepared by the clasic technique of Soxhlet´s extraction were compared.
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 18. 5. 2011

Thesis defence

  • Date of defence: 31. 5. 2011
  • Supervisor: Ing. Blanka Švecová, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Štědrová, Markéta. Přírodní antioxidanty v čaji. Pardubice, 2011. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická

University of Pardubice

Faculty of Chemical Technology

Master programme / field:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs

Theses on a related topic