Bílkoviny cereálií a jejich vliv na onemocnění celiakie. – Markéta SOLAŘOVÁ, DiS.
Markéta SOLAŘOVÁ, DiS.
Bakalářská práce
Bílkoviny cereálií a jejich vliv na onemocnění celiakie.
Cereal proteins and their effect on celiac disease.
Anotace:
Bakalářská práce na téma "Bílkoviny cereálií a jejich vliv na onemocnění celiakie" je zaměřená na autoimunitním onemocnění tenkého střeva, které je vyvolané nesnášenlivostí pšeničné bílkoviny - lepku. V úvodu popisuje základní charakteristiku lepkové bílkoviny, zejména pšeničné bílkoviny. Práce je zaměřená na onemocnění celiakie a zakladní principy bezlepkové diety, dostupnost a sortiment pekárenských …víceAbstract:
Bachelor thesis on subject "cereal proteins and their effect on celiac disease" is focuses on autoimmune disease of the small intestine, which is caused by intolerance to wheat protein - gluten. The introduction describes the basic characteristic of gluten proteins, especially wheat protein. The study is focused on the celiac disease and the basic principles of the gluten-free diet, availability and …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 5. 2011
Identifikátor:
22738
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
SOLAŘOVÁ, Markéta. Bílkoviny cereálií a jejich vliv na onemocnění celiakie.. Bzenec, 2011. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 30. 05. 2011
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie a řízení v gastronomii
Práce na příbuzné téma
-
Markery v diagnostice přetrvávající slizniční atrofie, refrakterní celiakie a maligních komplikací u pacientů s celiakií
Barbora Packová -
Vliv celiakie a jejích přidružených onemocnění na kvalitu života a edukaci jedince
Dagmar Černá -
Bezlepková dieta nejen u pacientů s celiakií
Michaela DVOŘÁKOVÁ -
Celiakie – život bez lepku
Vanesa Dávidová -
Povědomí všeobecných sester o léčbě celiakie
Petra HOLEJŠOVSKÁ -
Bezlepková dieta - realita v obchodech zdravé výživy
Veronika BLAŽKOVÁ -
Bezlepková dieta - realita v restauračních zařízeních
Miroslava KUCHAŘOVÁ -
Bezlepková dieta - realita ve školních zařízeních
Marie JIRÁČKOVÁ