Analýza změny profilu chmelových silic v průběhu výroby a zrání piva – Jakub SLAČÁLEK
Jakub SLAČÁLEK
Bachelor's thesis
Analýza změny profilu chmelových silic v průběhu výroby a zrání piva
Analysis of changes in hop essential oil profile during beer production and maturation
Abstract:
Během zrání piva dochází k výrazným změnám ve složení chmelových silic. Mladé pivo přestává mít nepříjemně hořkou chuť, která se pomalu "zakulacuje" a pivo se stává pitelným. Cílem této bakalářské práce bylo sledování profilu chmelových silic ve vzorcích získaných v průběhu vaření piva, kvašení a ležení. Získané vzorky byly analyzovány pomocí plynové chromatografie s plamenově-ionizačním detektorem …moreAbstract:
During the beer maturation, the significant changes in the composition of the hop essential oils are occured. Beer had an unpleasantly bitter taste at the end of fermentation proces ("young beer"). The taste of beer is slowly 'rounds off' and makes the beer drinkable. The aim of this bachelor's thesis was to evaluate the profile of hop essential oils in samples taken during brewing process, fermentation …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 25. 5. 2021
Thesis defence
- Supervisor: RNDr. Lukáš Kučera, Ph.D.
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
SLAČÁLEK, Jakub. Analýza změny profilu chmelových silic v průběhu výroby a zrání piva. Olomouc, 2021. bakalářská práce (Bc.). UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI. Přírodovědecká fakulta
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI, Přírodovědecká fakultaPalacký University Olomouc
Faculty of ScienceBachelor programme / field:
Chemistry / Chemistry More Subjects Studium - Biology
Theses on a related topic
-
Fenomén pivo v naší společnosti
Tomáš Römer -
Pivo jako vývozní komodita
Veronika Lorencová -
Víno, pivo a slovenská spoločnosť
Samuel Bartoš -
Výroba piva s chráněným zeměpisným označením "České pivo" a piva vyráběného v EU
Tamara Dolníčková -
Pivo jako podnikatelský záměr
Michaela Vostrá -
Ocenění podniku společnosti Pivo Hostivar, a.s.
Jan Kalandra -
Pivo v českej gastronómii, nové marketingové stratégie v ponuke piva
Peter Mokrý -
Strategická analýza společnosti Pivo Hostivar, a.s.
Adam Kulík
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights