Analýza změny profilu chmelových silic v průběhu výroby a zrání piva – Jakub SLAČÁLEK
Jakub SLAČÁLEK
Bakalářská práce
Analýza změny profilu chmelových silic v průběhu výroby a zrání piva
Analysis of changes in hop essential oil profile during beer production and maturation
Anotace:
Během zrání piva dochází k výrazným změnám ve složení chmelových silic. Mladé pivo přestává mít nepříjemně hořkou chuť, která se pomalu "zakulacuje" a pivo se stává pitelným. Cílem této bakalářské práce bylo sledování profilu chmelových silic ve vzorcích získaných v průběhu vaření piva, kvašení a ležení. Získané vzorky byly analyzovány pomocí plynové chromatografie s plamenově-ionizačním detektorem …víceAbstract:
During the beer maturation, the significant changes in the composition of the hop essential oils are occured. Beer had an unpleasantly bitter taste at the end of fermentation proces ("young beer"). The taste of beer is slowly 'rounds off' and makes the beer drinkable. The aim of this bachelor's thesis was to evaluate the profile of hop essential oils in samples taken during brewing process, fermentation …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 25. 5. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: RNDr. Lukáš Kučera, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
SLAČÁLEK, Jakub. Analýza změny profilu chmelových silic v průběhu výroby a zrání piva. Olomouc, 2021. bakalářská práce (Bc.). UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI. Přírodovědecká fakulta
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI, Přírodovědecká fakultaUNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI
Přírodovědecká fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie / Chemie pro víceoborové studium - Biologie
Práce na příbuzné téma
-
Fenomén pivo v naší společnosti
Tomáš Römer -
Pivo jako vývozní komodita
Veronika Lorencová -
Víno, pivo a slovenská spoločnosť
Samuel Bartoš -
Výroba piva s chráněným zeměpisným označením "České pivo" a piva vyráběného v EU
Tamara Dolníčková -
Pivo jako podnikatelský záměr
Michaela Vostrá -
Ocenění podniku společnosti Pivo Hostivar, a.s.
Jan Kalandra -
Pivo v českej gastronómii, nové marketingové stratégie v ponuke piva
Peter Mokrý -
Strategická analýza společnosti Pivo Hostivar, a.s.
Adam Kulík
Název
Vložil
Vloženo
Práva