Bc. Tereza Korejtková

Bakalářská práce

Fish and Fish Farming as a Part of Czech National Identity

Anotace:
Práce se věnuje rybí kultuře a rybářské kultuře obecně a jejich zapojení do české národní identity. Kapitoly samostatně diskutují o pojetí identity společně s českou národní identitou; historie rybníků a chovu ryb v českých zemích; české tradice spojené s rybami; spojení s gastronomií a kuchařstvím spolu s účinky místní spotřeby potravin na lidské zdraví. Každá kapitola je podpořena odbornou literaturou …více
Abstract:
The dissertation deals with the fish industry and fish culture in general and their fit within the Czech national identity. Chapters discuss individually the concept of identity together with Czech national identity; the history of ponds and fish farming in the Czech lands; Czech traditions connected to fish; links to gastronomy and culinary together with effects of local food consumption on human …více
 
 
Jazyk práce: angličtina
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 24. 4. 2019
Identifikátor: https://is.vsh.cz/th/t2ppp/

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 3. 6. 2019
  • Vedoucí: Ing. Jiří Zelený
  • Oponent: Mgr. Lucie Bartošová

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • nikomu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Vysoká škola hotelová v Praze

Vysoká škola hotelová v Praze

Bakalářský studijní program / obor:
Gastronomie, hotelnictví a turismus / Hospitality Management

Práce na příbuzné téma