Technologické vyhodnocení výroby vybraného masného výrobku s přídavkem oleje – Bc. Roman Porazil
Bc. Roman Porazil
Diplomová práce
Technologické vyhodnocení výroby vybraného masného výrobku s přídavkem oleje
Technological evaluation of production of chosen meat product with oil addition
Anotace:
Tato diplomová práce pojednává o problematice výroby reformulovaných měkkých salámů. Práce shrnuje základní výrobní suroviny a popisuje základní operace při výrobě měkkých salámů. Záměrem byl přídavek olejů do měkkých salámů, proto se v práci lze dočíst o vlivech nasycených a nenasycených mastných kyselin na lidský organismus nebo způsobech přídavku oleje do díla. Experimentální částí byla výroba čtyř …víceAbstract:
This diploma thesis deals with problematics of production of reformulated cooked sala-mis. The theses sums up basic raw materials and describes general operations that are used to produce cooked salamis. Since the object is an addition of oils into cooked salamis the work contains information about effects of saturated and unsaturated fatty acids on human body and ways of addition of oil into product …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 4. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Miroslav Jůzl, Ph.D.
- Oponent: Pavel Smetana, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Celkové zastoupení mastných kyselin ve vybraných potravinách vyrobených na bázi masa a orgánů prasat krmených dietou s přídavkem rybího oleje
Veronika Bednaříková -
Obsah polynenasycených mastných kyselin s dlouhým řetězcem (LC PUFA) n-3 ve vybraných produktech vyrobených na bázi masa prasat krmených dietou s přídavkem rybího oleje
Romana Chalupníková -
Stanovení obsahu lipofilních vitamínů v masných výrobcích z jatečních prasat krmených standardní krmnou dávkou s přídavkem rybího oleje
Lucie Mikulčíková -
Celkové zastoupení mastných kyselin ve vybraných potravinách vyrobených na bázi masa a orgánů prasat krmených dietou s přídavkem rybího oleje
Veronika Bednaříková -
Reformulace z pohledu nutričního terapeuta
Monika Vychytilová -
Reformulace receptur vybraného druhu jemného pečiva a posouzení vlivu recepturních složek na vlastnosti těst a hotových výrobků
Kamila Mayerová -
Vliv reformulace na trvanlivost a fyzikálně-chemické vlastnosti potravinářských výrobků
Eliška Makrlíková -
Reformulace receptur vybraných druhů pečiva s přihlédnutím k obsahu soli
Gabriela Šilhartová