Semena zástupců rodu Lupinus- zdroje bílkovin pro potravinářské účely a krmivářství(současný stav a možnosti) – Josef MAREK
Josef MAREK
Bachelor's thesis
Semena zástupců rodu Lupinus- zdroje bílkovin pro potravinářské účely a krmivářství(současný stav a možnosti)
Seeds of Lupinus species as source of proteins for food and feed applications (present state and possibility of utilization)
Anotácia:
Cílem bakalářské práce bylo vypracování literární rešerše o současném uplatnění proteinů semen rodu Lupinus u druhů Lupinus angustifolius, Lupinus albus a Lupinus luteus v potravinářství. Využití v potravinářství vzrostlo s pěstováním sladkých odrůd s nižším obsahem alkaloidů. Semena rodu Lupinus mají vysoký obsah proteinů shodující se sójou. Proteiny semen rodu mají však nedostatek některých sírných …viacAbstract:
The aim of this bachelor´s work was alobarition and a background research deling with contemporary use of proteins of genus Lupinus and species Lupinus angustifolius, Lupinus albus and Lupinus luteus in food? processing industry. Using in food-industry has increased with cultivation of sweet species containing low alkaloids. Seeds of genus Lupinus contain as high protein as soya. Neverthles, the proteins …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 4. 2011
Identifikátor:
18539
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 21. 6. 2011
- Vedúci: Ing. Veronika Bártová, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
MAREK, Josef. \textit{Semena zástupců rodu Lupinus- zdroje bílkovin pro potravinářské účely a krmivářství(současný stav a možnosti)}. Online. Bakalárska práca. České Budějovice: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Faculty of Agriculture. 2011. Dostupné z: https://theses.cz/id/zyrlty/.
Jak správně citovat práci
MAREK, Josef. Semena zástupců rodu Lupinus- zdroje bílkovin pro potravinářské účely a krmivářství(současný stav a možnosti). Č. Bud., 2011. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zemědělská fakulta
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 15. 04. 2011
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zemědělská fakultaUNIVERSITY OF SOUTH BOHEMIA IN ČESKÉ BUDĚJOVICE
Faculty of AgricultureBachelor programme / odbor:
Agriculture / Agricultural Biotechnology
Práce na příbuzné téma
Názov
Vložil
Vložené
Práva