Nutriční rozbor a optimalizace chovu vybraných druhů jedlého hmyzu v podmínkách ČR s ohledem na zdraví člověka – Ing. Anna Adámková
Ing. Anna Adámková
Doctoral thesis
Nutriční rozbor a optimalizace chovu vybraných druhů jedlého hmyzu v podmínkách ČR s ohledem na zdraví člověka
Nutritional analysis and optimization of breeding of selected species of edible insects under conditions of the Czech Republic with regard to human health
Abstract:
Entomofágie je jedním z nejvíce populárních trendů v lidké výživě v současnosti v Evropě. Důvodem tohoto trendu je potenciál jedlého hmyzu jako dobrého zdroje proteinů, mastných kyselin a mikronutrientů. K zavedení jedlého hmyzu do potravinového koše evropských spotřebitelů je nejdříve nutné analyzovat jedlý hmyz z hlediska nutričních vlastností a bezpečnostních rizik. Tato disertační práce zkoumala …moreAbstract:
Entomophagy is one of the most popular trends in human nutrition in nowadays Europe, due to the potential of edible insect as a good source of protein, fatty acid and micronutrients. To introduce edible insects into the food basket of European consumers, it is first necessary to analyse edible insects in terms of nutritional and safety risks. This dissertation deals with the use of edible insects as …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 28. 8. 2017
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
ADÁMKOVÁ, Anna. \textit{Nutriční rozbor a optimalizace chovu vybraných druhů jedlého hmyzu v podmínkách ČR s ohledem na zdraví člověka}. Online. Doctoral theses, Dissertations. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2017. Available from: https://theses.cz/id/zzff0b/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesDoctoral programme / field:
Agricultural Specialization / Agricultural Chemistry
Theses on a related topic
-
Obsah tuku a profil mastných kyselin v prsnej svalovine brojlerových kurčiat krmených rôznymi značkami krmných zmesí
Tatiana Ruttkayová -
Profil mastných kyselin v typizaci \kur{Arcobacter}-like species
Eliška Kutáková -
Obsah tuku a profil mastných kyselin v hmyzích produktech
Eliška Kučerová -
Vliv antioxidantů na stabilitu a profil n-3 mastných kyselin v doplňcích stravy
Markéta Blažková -
Výživové manipulace u prasat a jejich vliv na profil mastných kyselin ve vepřovém mase
Kateřina Pašková -
Vliv podílu libové svaloviny na profil mastných kyselin ve vepřovém mase
Pavla Holečková -
Vliv rizikových faktorů na profil mastných kyselin membrán erytrocytů a zánětlivou reakci po implantaci koronárního stentu u nemocných s ischemickou chorobou srdeční
Jiří Handl -
Vliv suplementace Chlorella sp. na profil mastných kyselin kravského mléka
Lenka Dědinová
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights