Vliv vnějších faktorů na dekarboxylázovou aktivitu Bifidobacterium animalis subsp. lactis – Iveta Kalousová
Iveta Kalousová
Bakalářská práce
Vliv vnějších faktorů na dekarboxylázovou aktivitu Bifidobacterium animalis subsp. lactis
The Influence of External Factors on the Decarboxylase Activity of Bifidobacterium Animalis Subsp. Lactis
Anotace:
Využívání mikroorganizmů v potravinářství je v současné době velice rozšířené, především díky jejich pozitivnímu ovlivňování senzorické jakosti produktů. Někteří zástupci jsou však zároveň schopni produkovat metabolity, které mohou pro konzumenta představovat určité zdravotní riziko. Předmětem této práce bylo studium současného vlivu několika vnějších faktorů na tvorbu biogenních aminů u vybraného …víceAbstract:
The use of microorganisms in the food industry is currently very widespread, mainly due to the positive influence of sensory quality products. Some representatives, however, are also able to produce metabolites which may pose a health risk for the consumer. The objective of this work was to study the influences of several environmental factors on the formation of biogenic amines in selected strain …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 29. 4. 2014
Zveřejnit od: 29. 4. 2014
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
KALOUSOVÁ, Iveta. \textit{Vliv vnějších faktorů na dekarboxylázovou aktivitu Bifidobacterium animalis subsp. lactis}. Online. Bakalářská práce. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická. 2014. Dostupné z: https://theses.cz/id/0rmsif/.
Jak správně citovat práci
Kalousová, Iveta. Vliv vnějších faktorů na dekarboxylázovou aktivitu Bifidobacterium animalis subsp. lactis. Zlín, 2014. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 29.4.2014
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 29. 4. 2014 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Výskyt atypických salmonel v potravinách v EU 2013-2018
Veronika ŠTVRTŇOVÁ -
Fyziologické účinky antioxidantů přítomných v potravinách
Kateřina Ordeltová -
Výskyt amygdalinu v potravinách a krmivech
Kseniia Fadeeva -
Mykotoxin citrinin a jeho nálezy v surovinách, potravinách a krmivech
Karolína Brandová -
Karotenoidy v potravinách - biochemie karotenoidů, výskyt v potravinách, možnosti stanovení
Lucie Šilhová -
Aplikace molekulárně biologických metod při detekci genů a degradaci vybraných mikrobiálních metabolitů v potravinách
Hana Pištěková -
Výskyt Listeria monocytogenes v potravinách
Anna Lišková -
Rezidua pesticidů v potravinách rostlinného původu
Lukáš Milisderfer