Biologicky aktivní látky mořských a sladkovodních řad – Ing. Mgr. Jarmila VÁVRA AMBROŽOVÁ
Ing. Mgr. Jarmila VÁVRA AMBROŽOVÁ
Disertační práce
Biologicky aktivní látky mořských a sladkovodních řad
Bioactive compounds of marine and freshwater algae
Anotace:
V současnosti jsou hledány alternativní zdroje výživy jak pro lidskou populaci, tak i pro hospodářská zvířata a velmi perspektivně se jeví řasy. Řasy jsou v dnešní době označovány za funkční potraviny. To znamená, že vyjma výživové hodnoty vykazují vybrané látky i zdraví prospěšné účinky. Je ale nutné zjistit, zda i komerčně dostupné produkty z řas a sinic obsahují dostatečné množství vybraných biologicky …víceAbstract:
Searching for alternative sources of nourishment for the human population as well as for livestock is a topical issue and algae appear to be a very promising one. Nowadays, algae are referred to as functional foods. This means that not only did they perform nutritional value of selected substances, but also have beneficial health effects. However, it is necessary to determine whether commercially available …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 6. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 4. 10. 2016
Citační záznam
Jak správně citovat práci
VÁVRA AMBROŽOVÁ, Jarmila. Biologicky aktivní látky mořských a sladkovodních řad. Zlín, 2016. disertační práce (Ph.D.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáDoktorský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Antioxidační aktivita vybraných druhů jedlých hub a nastínění jejich možné aplikace ve vývoji funkčních potravin
Lucie Kubátová -
Antioxidační aktivita pšenic s barevným zrnem
Marie Míková -
Antioxidační aktivita česneku
Barbora Kodovská -
Biologická aktivita extraktů z Alliaria petiolata
Andrey Satornik -
Polyfenolický profil a antioxidační aktivita netradičních müsli směsí
Barbora Savarová -
Struktura antioxidantů a antioxidační aktivita cideru
Tereza KOVÁČOVÁ