Porovnanie vplyvu kryomacerácie a stabulácie na kvalitu výsledného vína – Bc. Jan Janušík
Bc. Jan Janušík
Diplomová práce
Porovnanie vplyvu kryomacerácie a stabulácie na kvalitu výsledného vína
Porovnání vlivu kryomacerace a stabulace na kvalitu výsledného vína
Anotace:
Obsah práce popisuje předfermentační ošetření moštu, jako je kryomacerace a stabulace, a do jaké míry ovlivňují obsahové a senzorické parametry vyrobených vín. Teoretická část práce je zaměřena na popis jednotlivých složek moštu, které tvoří základ budoucích vín. Popisuje také předfermentační techniky a postupy jejich použití. Experimentální část se zabývá extrakcí a vývojem aromatických a fenolických …víceAbstract:
The content of the thesis describes the pre-fermentation treatments of must such as cryomaceration and stabulation, and to what extent they affect the content and sensory parameters of the wines produced. The theoretical part of the thesis focuses on the description of the individual components of the must that form the basis of future wines. It also describes pre-fermentation techniques and their …víceAbstract:
Práca svojim obsahom popisuje predfermentačné úpravy muštu ako je kryomacerácia a stabulácia, a do akej miery ovplyvňujú obsahové a senzorické parametre vyrobených vín. Teoretická časť diplomovej práce sa zameriava na popis jednotlivých zložiek muštu ktoré tvoria základ budúcich vín. Taktiež popisuje predfermentačné techniky a ich postupy pri ich aplikácií. V experimentálna časti sa zaoberá extrakciou …více
Jazyk práce: slovenština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 3. 5. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 6. 6. 2023
- Vedoucí: Ing. Božena Průšová, Ph.D.
- Oponent: Patrik Voda, externi
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaMagisterský studijní program / specializace:
Zahradnické inženýrství / Vinohradnictví a vinařství
Práce na příbuzné téma
-
Aromatické látky v bílých vínech
Zuzana Lustigová -
Aromatické látky v ovocných destilátech v závislosti na ročníku sklizně ovoce
Michala Sedláčková -
Aromatické látky v tramínových odrůdách révy vinné
Jiří Sedlář -
Aromatické látky v muškátových odrůdách révy vinné
Lucie Mamráková -
Stabulace bílých vín
Anna Výletová -
Stabulace růžových vín
Lucie Damborská -
Vliv stabulace na aromatický profil odrůdy Ryzlink vlašský
Ondřej Tichý -
Teplá stabulace a její vliv na aromatický profil vína
Petra Domanská